Apolonia Rodrigues, Langit Gelap, Portugal

Apolonia Rodrigues
Apolonia Rodrigues
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Apolónia Rodrigues, lair ing 1973 ing Aveiro, nduweni gelar Manajemen Pariwisata lan Perencanaan saka Universitas Aveiro, minangka juara kesejahteraan kewan kanthi tresna khusus kanggo "felines cilik".

Print Friendly, PDF & Email

Apolónia Rodrigues tansah seneng karo tantangan kanggo nggawe tujuan anyar lan tren mangsa ing pariwisata lestari. Dheweke miwiti karir profesional ing Wilayah Pariwisata Évora ing 1998, ing ngendi dheweke nindakake sawetara proyek nganti 2007.

Pendhiri lan pangripta merek tujuan Dark Sky® lan Dark Sky® Alqueva, saiki dadi Presiden Asosiasi Dark Sky®, lan Presiden Rede de Turismo de Aldeia do Alentejo.

Dheweke uga wis ngoordinasi Jaringan Panggonan Perdamaian Eropa wiwit 2010. Antarane 2010 lan 2016 dheweke dadi pimpinan komandan Task Force Indicators (NIT). NIT digawe dening NECSTouR - Jaringan Wilayah Eropa kanggo Pariwisata Lestari lan Kompetitif, Brussels, Belgia.

Antarane 2014 lan 2016 dheweke dadi anggota ETIS POOL of Experts, grup sing digawe dening DG Grow, Komisi Eropa, kanggo ngembangake lan nguji Indikator Pariwisata Sistem Eropa kanggo praktik sustainable lan manajemen tujuan. Antarane 2005 lan 2014, Apolónia dadi anggota saka Pariwisata Sustainability Group (TSG), sawijining klompok sing nggawe Agenda kanggo Pariwisata Lestari lan Kompetitif Eropa, ing ngendi dheweke njupuk pimpinan bareng saka Kelompok Indikator Kerja.

Klompok iki digawe dening DG Grow saka Komisi Eropa. Antarane 2009 lan 2013 dheweke uga dadi anggota Komite Penasihat Pariwisata Eropa Eureka.

Penghargaan lan Benten Internasional: Ing taun 2007, proyek Pariwisata Desa Eropa dianugerahi Penghargaan Ulysses saka Organisasi Pariwisata Dunia Perserikatan Bangsa-Bangsa. Ing 2016, IDA dianugerahi Apolónia karo Dark Sky Defender Award.

Ing taun 2020 lan kalebu ing The Bizz Award sing diwenehake dening Worldcob, dheweke entuk bedane World Businessperson 2020 lan ACQ5 Global Awards bedane Gamechanger of the Year kanggo taun 2020 lan 2021. Kanthi proyek Dark Sky® Alqueva, dheweke nampa penghargaan Runner Up saka Bebungah Ulysses ing 2013, lan ing 2019 Penghargaan Sambutan Cina CTW Perunggu. Ing taun sing padha, Dark Sky® Alqueva nampa Oscar Pariwisata saka World Travel Awards minangka European's Responsible Tourism Award 2019.

Ing taun 2020 iki ing tengah-tengah kahanan pandemi iki, Dark Sky® Alqueva lan Dark Sky® Association entuk bedane beda. Ing wulan Februari, Dark Sky® Alqueva dianugerahi Penghargaan Perjalanan Perusahaan, minangka Destinasi Wisatawan Utama Eropa 2020, banjur dianugerahi penghargaan dening Business Intelligence Group, Sustainability Leadership Award 2020. Ing wulan Oktober, Dark Sky® Alqueva dadi bagean saka Sustainable Destinations Global Top 100 dening Green Destinations.

Lan ing Nopember, nampa ACQ5 Global Awards ing kategori Company of the Year (Astrotourism) lan nampa loro "Oscar Pariwisata" Penghargaan saka World Travel Awards, kayata Penghargaan Pariwisata Bertanggung Jawab Eropa 2020 lan Proyek Pariwisata Utama Eropa 2020. Ing 2021, ing antarane akeh penghargaan liyane, kayata Luxury Travel Awards, Green World Award, International Travel Awards, uga "Tourism Oscar" minangka European's Responsible Tourism Award 2021.

The Dark Sky® Association uga nampa ing 2020 The Bizz and The Peak of Success in 2021, sing diwenehake dening Worldcob lan ACQ5 Country Awards, ing kategori Portugal - Operator Praktik Paling Apik ing Taun (Astrotourism) kanggo 2020 lan 2021.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar