Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality Hak-hak manungsa News wong tanggung jawab Rusia Breaking News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Sifilis, TB, obat-obatan lan tes liyane saiki wajib kanggo kabeh wong manca ing Rusia

Sifilis biasa, TB, obat-obatan lan tes liyane saiki wajib kanggo kabeh wong manca ing Rusia
Sifilis biasa, TB, obat-obatan lan tes liyane saiki wajib kanggo kabeh wong manca ing Rusia
ditulis dening Harry Johnson

Amarga Rusia duwe tingkat penyakit domestik sing luwih dhuwur kaya tuberkulosis lan HIV tinimbang umume negara-negara Barat, alasan kanggo nguji wong manca kanthi rutin lan ora nggedhekake pemeriksaan domestik warga Rusia ora jelas.

Print Friendly, PDF & Email

Minangka akibat saka sentimen anti-migrasi domestik sing saya tambah, Rusia ngumumake yen ngluncurake kabijakan anyar sing drastis sing mengaruhi kabeh warga negara manca ing negara kasebut.

Ing langkah unprecedented ngendi wae ing donya, pejabat pamaréntah Rusia announced sing sakbenere kabeh wong manca manggon ing Rusia, kajaba warga "negara serikat" saka Belarus, malah bocah cilik, bakal dibutuhake kanggo njupuk sawetara tes ing rutin supaya Mudhun gawe salah saka panguwasa imigrasi.

Miturut undang-undang anyar sing dileksanakake wiwit Rebo, warga negara manca kudu ngirim sertifikat kesehatan saben wulan sing mbuktekake yen dheweke ora nandhang penyakit sing bisa ditularake utawa nggunakake obat-obatan.

Minangka bagéan saka proses, kabeh warga manca sing manggon ing Rusia sing ora Russian utawa belarusian warga, lan ora duwe ijin panggonan permanen utawa sak wentoro, kudu rawuh Clinic saben telung sasi lan mbayar kanggo tes getih, mriksa kesehatan seksual, analisis cipratan, lan malah dodo X-ray. Wong manca uga kudu ngirim sidik jari lan foto identitas kanggo cathetan resmi. Mung bocah-bocah ing umur enem taun sing dibebasake.

Nambahake kerumitan, sawetara ujian uga kudu ditindakake ing klinik tuberkulosis lan kecanduan pemerintah spesialis lan, kanggo wong-wong ing Moskow, asile kudu diserahake - kanthi pribadi - menyang pusat migrasi, sing ana ing pinggiran. saka Moskow, mbutuhake lungo rong lan setengah jam ing transportasi umum saka tengah ibukutha. Sing nolak bisa ndeleng visa sing dicabut utawa ora dianyari.

Amandemen anyar sing ngenalake langkah-langkah anyar sing mbatesi didhukung Rusiaparlemen ing mangsa panas. Surat sing ngiringi ujar manawa owah-owahan kasebut dibenerake amarga kudu nyegah "infiltrasi lan panyebaran penyakit infèksi sing mbebayani ing Rusia." 

Nanging, bukti ilmiah kanggo nguji bocah cilik kanggo sifilis lan tundhuk marang radiasi sing ora perlu sacara medis kaping papat saben taun durung dirilis, lan kabijakan kesehatan masyarakat sing padha durung nate dicoba ing papan liya ing donya.

Salajengipun, diwenehi Rusia nduweni tingkat penyakit domestik sing luwih dhuwur kaya tuberkulosis lan HIV tinimbang negara-negara Barat sing paling akeh, alasan kanggo nguji wong manca kanthi rutin lan ora nggedhekake pemeriksaan domestik warga Rusia ora jelas.

Akeh sing kenal karo proses birokrasi lan pemeriksaan medis sing aneh ing Rusia wedi yen proses tes lan ngirim dokumen bakal njupuk saben dina, utamane amarga mundhak dramatis ing infrastruktur administratif.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar