Kepiye cara mungkasi Omicron saiki? Mung Siji Pilihan!

Gambar duweni Gerd Altmann saka Pixabay
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Laporan paling anyar nggambarake pangreksan sing suda banget saka infeksi maneh lan efektifitas vaksin sing meh ora ana kanggo penyakit gejala sawise rong vaksinasi Pfizer.

Nanging wong sing entuk booster Pfizer duwe perlindungan "ing kisaran 75%,

Print Friendly, PDF & Email

Omicron nyebar kaya geni ora mung ing Amerika Serikat lan Eropa. Experts ngelekake bab mati lengkap infrastruktur kritis, lan krisis tau ngalami proporsi amarga panyebaran uncontrollable saka varian Omicron, uga dikenal minangka B.1.1.529.

Kasunyatan mung mbukak:

Riset mung rampung ing 31 Desember lan diterbitake ing alam.com nyatakake ing ngisor iki:

Varian Omicron (B.1.1.529) saka sindrom pernapasan akut parah coronavirus 2 (SARS-CoV-2) wiwitane diidentifikasi ing Nopember 2021 ing Afrika Kidul lan Botswana uga ing conto saka wong lelungan saka Afrika Kidul ing Hong. Kong.

Wiwit iku, B.1.1.529 wis dideteksi sacara global.

Varian iki katon paling infèksius tinimbang B.1.617.2 (Delta), wis nyebabake acara panyebaran super, lan wis ngalahake Delta ing sawetara minggu ing sawetara negara lan wilayah metropolitan.

B.1.1.529 dadi tuan rumah mutasi sing durung tau ana sadurunge ing gen spike lan laporan awal wis nyedhiyakake bukti kanggo lolos kekebalan sing ekstensif lan nyuda efektifitas vaksin.

Ing kene, kita nyelidiki aktivitas netralisasi lan ngiket sera saka convalescent, mRNA pindho divaksinasi, mRNA boosted, convalescent pindho divaksinasi, lan convalescent ndongkrak individu marang jinis alam bébas, B.1.351 lan B.1.1.529 SARS-CoV-2 isolat.

Aktivitas netralisasi sera saka peserta sing divaksinasi lan divaksinasi kaping pindho ora bisa dideteksi nganti sithik banget marang B.1.1.529 nalika aktivitas netralisasi sera saka individu sing wis kena spike kaping telu utawa kaping papat tetep, sanajan ing tingkat sing suda.

Ikatan menyang domain B.1.1.529 receptor-binding (RBD) lan domain N-terminal (NTD) dikurangi ing wong sing ora divaksinasi nanging biasane ditahan ing individu sing divaksinasi.

Naskah iki wis dideleng lan ditampa kanggo diterbitake ing Nature lan diwenehake ing format iki ing kene minangka respon kanggo krisis kesehatan masyarakat sing luar biasa. Naskah sing ditampa iki bakal diterusake liwat proses panyuntingan salinan lan format nganti publikasi versi rekaman sing wis rampung ing nature.com.

Wigati dimangerteni manawa ana kesalahan ing versi iki, sing bisa mengaruhi konten kasebut, lan kabeh penafian hukum ditrapake.

Miturut artikel sing nembe dirilis pisanan diterbitake ing CNN International Dr. Peter English, pakar ing kontrol penyakit communicable ing Inggris, ngandika ing statement.

Vaksin dosis katelu bisa nambah respon antibodi marang infeksi Omicron.

Miturut CNN, Dr Julian Tang saka Universitas Leicester, sing uga ora melu sinau, uga ujar manawa respon sel T penting kanggo pangayoman jangka panjang marang penyakit sing abot. 

"Intine yaiku nambah kekebalan sing ana (apa vaksin utawa dipikolehi kanthi alami) mbantu nglindhungi infeksi / infeksi maneh nganti sawetara derajat - uga nambah respon sel T sing ana - kabeh bakal mbantu nglindhungi kita saka Omicron. Dadi njupuk dosis booster iki penting - utamane yen sampeyan ana ing salah sawijining klompok sing luwih rawan, "ujare Tang

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

eTurboNews | TravelIndustry News