Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Investments News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking UK

Undhang-undhang NSI anyar minangka guncangan keamanan nasional Inggris paling gedhe sajrone 20 taun

Undhang-undhang NSI anyar minangka guncangan keamanan nasional Inggris paling gedhe sajrone 20 taun
Undhang-undhang NSI anyar minangka guncangan keamanan nasional Inggris paling gedhe sajrone 20 taun
ditulis dening Harry Johnson

Angger-anggering Toret menehi menteri kemampuan kanggo nliti lan campur tangan ing akuisisi sing ditindakake dening sapa wae, kalebu bisnis lan investor, ing ngendi ana potensial gawe piala kanggo keamanan nasional Inggris.

Print Friendly, PDF & Email

Dina Selasa esuk, pamrentah Inggris nerbitake siaran pers sing ngonfirmasi yen National Security and Investment (NSI) Act bakal ditrapake kanthi efek langsung. 

Hukum anyar menehi negara kekuwatan anyar kanggo campur tangan ing bisnis lan pengambilalihan investor ing 17 wilayah kritis ekonomi lan diterangake ing pratelan kasebut minangka "goncangan paling gedhe saka UKrezim keamanan nasional kanggo 20 taun. 

Angger-anggering Toret menehi menteri kemampuan kanggo nliti lan campur tangan ing akuisisi sing ditindakake dening sapa wae, kalebu bisnis lan investor, ing ngendi ana potensial gawe piala kanggo keamanan nasional Inggris.  

Iki nemtokake 17 sektor ekonomi ing ngendi perlu kanggo menehi menteri kekuwatan sing luwih gedhe kanggo ngawasi akuisisi. Saiki dheweke bakal bisa ngamanake kesepakatan ing macem-macem wilayah, kalebu robotika canggih, intelijen buatan, sektor nuklir sipil, transportasi, teknologi kuantum, lan ruang pertahanan.

The UK pamrentah wis duwe sawetara kekuwatan kanggo ngalangi kesepakatan ing ngendi pengambilalihan sing dipimpin manca bisa mengaruhi stabilitas ekonomi, pluralitas media, lan tanggapan pandemik. 

"The UK misuwur ing donya minangka papan sing menarik kanggo nandur modal, nanging kita mesthi wis jelas manawa kita ora bakal ragu-ragu kanggo tumindak ing ngendi perlu kanggo nglindhungi keamanan nasional kita, "ujare Sekretaris Bisnis Kwasi Kwarteng ing pratelan. 

Pamindhahan kasebut ana ing tengah-tengah kontroversi gedhe babagan pengambilalihan $40 milyar ($54 milyar) saka pembuat chip Inggris ARM dening perusahaan multinasional Amerika. Nvidia

Perusahaan Inggris asring gampang dipilih kanggo perusahaan multinasional AS lan ekuitas pribadi. Pengambilalihan anyar saka supplier pertahanan Ultra Electronics lan Meggitt uga narik kawigaten pamarentah. 

Industri liyane, utamane pharmaceutical, wis dadi target pengambilalihan sing dipimpin AS.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar