Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Breaking Kazakhstan News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Penerbangan Kazakhstan dibatalake sawise para demonstran ngrebut Bandara Internasional Almaty

Penerbangan Kazakhstan dibatalake sawise para demonstran ngrebut Bandara Internasional Almaty
Penerbangan Kazakhstan dibatalake sawise para demonstran ngrebut Bandara Internasional Almaty
ditulis dening Harry Johnson

Sadurungé, ana laporan manawa Tentara Kazakh nglindhungi keliling bandara, lan cuplikan saka kordon militer sing diduga wis dituduhake online.

Print Friendly, PDF & Email

Miturut laporan paling anyar saka Kazakhstan, para demonstran anti-pamaréntah dina iki ngrebut kontrol hub udara paling sibuk ing Kazakstan - Bandara Internasional Almaty, ing tengah-tengah protes massal, wiwitane dipicu dening kenaikan rega gas, sing pungkasane tuwuh dadi pemberontakan anti-pemerintah ing saindenging negoro.

Nalika ora ana bukti visual langsung kasedhiya saka bandara amarga pemadaman internet massal sing bakal kedadeyan ing Kazakhstan, saluran warta Telegram lokal Orda nyebutake Bandara Almaty'S layanan penet minangka konfirmasi padha ora ana maneh ing kontrol lokasi.

Dheweke ujar manawa tim media wis ngonfirmasi penyitaan bangunan kasebut dening sawetara "45 penyerang." nanging ing wektu iku ora ana penumpang ing terminal.

Sadurungé, ana laporan manawa Tentara Kazakh nglindhungi Bandara Internasional Almaty's perimeter, lan dawane saka miturut omongane uwong cordon militèr wis dienggo bareng online. Nanging, sumber Orda kacarita sing militèr wiwit ninggalake pemandangan, lan sing karyawan bandara ngevakuasi kabeh penumpang isih. Staff uga ngandika wis dievakuasi kanggo safety.

operator nasional Rusia Aeroflot, operator Belarusian Belavia, lan sawetara maskapai liyane saka negara pasca-Soviet mbatalake penerbangan menyang Almaty, Rebo.

Aplikasi radar online nuduhake manawa maskapai sing lelungan menyang Almaty saiki dialihake, kanthi montor mabur Rossiya saka Moskow ganti dalan menyang wilayah udara Uzbekistan lan pesawat Air Astana saka Turki pindhah maneh saka kutha Kazakh. 

Kahanan sing katon ing bandara kasebut kedadeyan sawise para demonstran nyerbu bekas omah presiden ing Almaty sadurunge geni diwiwiti ing bangunan kasebut. Nanggepi, Presiden Kazakhstan Kassym-Jomart Tokayev, sing ana ing ibukutha Nur-Sultan, sumpah kanggo respon kuwat kanggo pemberontakan populer ing dalan negara.

"Minangka kepala negara lan wiwit saiki minangka pangareping Dewan Keamanan, aku arep tumindak sekuat mungkin," ujare Tokayev.

Bantahan kasebut diwiwiti amarga kenaikan rega gas cair kanthi cepet, sawise pamrentah ngilangi tutup rega. Ing Kazakhstan, gas cair minangka pilihan bahan bakar motor sing populer, lan wilayah sing adoh tanpa gasifikasi pusat gumantung banget.

Nganti saiki, kerusuhan kasebut nyebabake mundur saka kabinèt negara lan janji pemerintah kanggo mbalekake watesan rega BBM suwene nem sasi.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

1 Komentar