Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Kuliner budaya Education Warta Breaking Prancis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Hak-hak manungsa News wong tanggung jawab Keslametan Blanja Pariwisata News Wire Plancongan Singapur

Présidhèn Prancis sumpah bakal nggawe urip ora bisa ditanggung kanggo sing ora divaksinasi

Présidhèn Prancis sumpah bakal nggawe urip ora bisa ditanggung kanggo sing ora divaksinasi
Présidhèn Prancis sumpah bakal nggawe urip ora bisa ditanggung kanggo sing ora divaksinasi
ditulis dening Harry Johnson

"Aku ora bakal ngirim wong sing ora divaksinasi menyang pakunjaran," ujare Macron. "Dadi, kita kudu ngandhani, wiwit tanggal 15 Januari, sampeyan ora bakal bisa menyang restoran maneh. Sampeyan ora bakal bisa menyang kopi maneh, sampeyan ora bakal bisa menyang teater maneh. Sampeyan ora bakal bisa menyang bioskop maneh."

Print Friendly, PDF & Email

Presiden Perancis Emmanuel Macron Dituduhake nggunakake basa vulgar sing bisa dipisahake sawise dheweke nggunakake istilah slang kanggo ngumumake yen dheweke pengin nggawe urip kanthi sengaja ora tahan kanggo warga sing ora divaksinasi. France kanggo gawe uwong yakin supaya nampa jab.

Ngandika dheweke nindakake kabeh sing bisa kanggo ngilangi skeptis vax saka urip umum, Macron nyaranake manawa kanthi sengaja 'ngganggu' wong sing ora divaksinasi bakal mbujuk luwih akeh warga Prancis supaya njupuk vaksin COVID-19.

Sajrone wawancara karo koran Le Parisien, Selasa, Macron ngandika goal iku kanggo nggawe urip minangka angel sabisa kanggo unvaccinated, ngarep-arep sing njobo ing antarane klompok piye wae bakal njaluk luwih akeh wong kanggo njaluk imunisasi.

"Aku ora ngganggu wong Prancis. Nanging kanggo sing ora divaksinasi, aku pancene pengin nesu. Lan kita bakal terus nindakake iki, nganti pungkasan. Iki minangka strategi, "ujare presiden Prancis, lan mung "minoritas cilik" sing isih "nolak."

"Kepiye carane nyuda minoritas kasebut? Kita nyuda - nuwun kanggo ekspresi kasebut - kanthi luwih nesu, "ujare, administrasi dheweke "nempatake tekanan marang wong sing ora divaksinasi kanthi mbatesi, sabisane, akses menyang kegiatan ing urip sosial."

"Aku ora bakal ngirim wong sing ora divaksinasi menyang pakunjaran," Macron ngandika. "Dadi, kita kudu ngandhani, wiwit tanggal 15 Januari, sampeyan ora bakal bisa menyang restoran maneh. Sampeyan ora bakal bisa menyang kopi maneh, sampeyan ora bakal bisa menyang teater maneh. Sampeyan ora bakal bisa menyang bioskop maneh."

Vaksinasi wajib ditindakake ing sawetara negara Eropa, kanthi Austria mimpin dalan kanggo luwih saka 14 taun wiwit wulan ngarep lan Jerman ngrancang langkah sing padha kanggo wong diwasa. Pamrentah Italia nalika dina Rebo ujar manawa vaksinasi nglawan COVID-19 diwajibake wiwit 15 Februari kanggo kabeh wong sing umure luwih saka 50 taun.

Sanajan Macron menehi jaminan manawa panguwasa ora "meksa" imunisasi utawa dipenjara wong sing ora divaksinasi, komentar kasebut muncul nalika para anggota parlemen Prancis debat apa bakal ngencengi larangan COVID-19 kanggo ngidini mung sing divaksinasi kanthi lengkap mlebu dhaptar ruang umum sing dawa. Saiki, saliyane bukti tembakan kasebut, warga uga bisa menehi tes koronavirus negatif kanggo entuk entri menyang panyiapan kasebut, sawijining pengecualian Macron wis dijaluk ditutup. 

Ing sasi kepungkur, pemerintah saka France uga nambah larangan kasebut kanthi njaluk warga supaya nampa suntikan booster sajrone telung wulan sawise dosis kaping pindho, ngelingake manawa wong-wong sing gagal nindakake ora bakal dianggep "divaksinasi kanthi lengkap" ing sistem paspor kesehatan.

nalika France pisanan dileksanakake ing passports pungkasan mangsa panas, iku ketoke wis rampung sethitik kanggo ngalangi spike paling negara ing infèksi durung, kang kicked mati ing November, kamungkinan bek dening varian Omicron liyane transmissible. Sanajan jumlah kasus skyrocketing, polling anyar nuduhake manawa akeh warga sing isih percaya yen pass kasebut bisa mungkasi pandemi.

Segmen wawancara Macron dikecam dening para kritikus ing spektrum politik Prancis, karo pimpinan partai sosialis Prancis Insoumise, Jean-Luc Melenchon, nyebutake komentar kasebut "nggegirisi" nalika mbantah babagan kesehatan minangka "hukuman kolektif marang kebebasan individu." Marine Le Pen saka partai Rally Nasional sayap-tengen uga ujar manawa Macon ngupaya ngowahi sing ora divaksinasi dadi "warga kelas loro," dene Senator konservatif Bruno Retailleau ujar "Ora ana darurat kesehatan sing mbenerake tembung kasebut."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar