Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality Hak-hak manungsa Jepang Breaking News News wong tanggung jawab Keslametan Warta Breaking Singapura Warta Breaking Korea Selatan Pariwisata News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

Indeks Paspor Paling Kuat 2022 nuduhake 'apartheid lelungan'

Indeks 'paspor paling kuat' ing 2022 nuduhake 'apartheid lelungan'
Indeks 'paspor paling kuat' ing 2022 nuduhake 'apartheid lelungan'
ditulis dening Harry Johnson

Miturut laporan kasebut, keuntungan lelungan sing dideleng dening warga negara berpendapatan menengah lan dhuwur wis "racun" negara-negara berpendapatan rendah lan sing dianggep "berisiko dhuwur" babagan keamanan lan pertimbangan liyane.

Print Friendly, PDF & Email

Perusahaan Inggris Henley & Partners ngetokake indeks peringkat paspor global paling anyar dina iki - studi babagan mobilitas global sing nemokake manawa warga Japan lan Singapura duwe paspor paling ramah lelungan ing donya ing taun 2022.

Tanpa nyathet watesan COVID-19, rangking kanggo awal 2022 tegese japanese lan Singaporeans ketoke bisa ngakses 192 negara tanpa visa. 

Negara Asia liyane, Korea Kidul, diikat karo Jerman ing urutan nomer loro ing dhaptar 199 negara. Liyane saka 10 paling ndhuwur didominasi dening negara-negara Uni Eropa, karo Inggris lan AS peringkat enem, lan Australia, Kanada, lan negara-negara Eropah Wétan dibunderaké metu pemain paling dhuwur.

Warga negara Afghan ing sisih liya bisa lelungan bebas visa menyang mung 26 tujuan.

Peringkat kasebut ngelingake babagan larangan COVID-19 sing nambah 'apartheid lelungan' ing antarane negara sugih lan miskin, lan jurang kebebasan lelungan sing dirasakake dening negara-negara sugih lan sing diwenehake marang wong miskin.

Miturut laporan kasebut, keuntungan lelungan sing dideleng dening warga negara berpendapatan menengah lan dhuwur wis "racun" negara-negara berpendapatan rendah lan sing dianggep "berisiko dhuwur" babagan keamanan lan pertimbangan liyane.

Laporan kasebut uga ujar manawa "ketimpangan" ing mobilitas global iki saya tambah akeh amarga alangan lelungan sajrone pandemi, kanthi Sekretaris Jenderal PBB Antonio Guterres bubar mbandhingake larangan sing ditrapake kanggo negara-negara Afrika utamane kanggo "lelungan apartheid."

"Persyaratan larang sing ana gandhengane karo lelungan internasional ndadekake ketimpangan lan diskriminasi," ujare Mehari Taddele Maru, profesor part-time ing Pusat Kebijakan Migrasi ing Institut Universitas Eropa, nambahake manawa negara maju "ora mesthi [nuduhake]" kekarepane jagad berkembang. kanggo nanggapi "kahanan sing owah".

"COVID-19 lan interaksi karo ketidakstabilan lan ketimpangan wis nyorot lan nggedhekake disparitas sing nggegirisi ing mobilitas internasional antarane negara maju sing sugih lan mitra sing luwih miskin," tambah Mehari.

Kangge, laporan kasebut prédhiksi kahanan sing durung mesthi babagan lelungan lan mobilitas sajrone sisa taun, kanthi nambah varian Omicron saka coronavirus. Muncul "galur anyar sing kuat" minangka "gagal geopolitik utama" ing AS, Inggris, lan EU amarga ora nyedhiyakake pendanaan lan pasokan vaksin sing luwih apik menyang Afrika kidul, miturut komentar saka profesor Universitas Columbia Misha Glenny. ngiringi laporan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar