Airlines Airport aviation Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur

IATA: Watesan Omicron anyar ngalangi pemulihan perjalanan udara

IATA: Watesan Omicron anyar ngalangi pemulihan perjalanan udara
Willie Walsh, Direktur Jenderal IATA
ditulis dening Harry Johnson

Pamrentah ing saindenging jagad nanggepi kemunculan varian Omicron lan nggunakake metode penutupan tapel wates sing dicoba lan gagal, tes sing berlebihan kanggo lelungan lan karantina kanggo alon nyebarake.

Print Friendly, PDF & Email

Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) ngumumake yen pemulihan lelungan udhara terus ing November 2021, sadurunge muncule Omicron. Panjaluk internasional nahan tren munggah sing tetep amarga luwih akeh pasar dibukak maneh. Lalu lintas domestik, nanging saya ringkih, umume amarga larangan lelungan ing China. 

Amarga mbandhingake asil saben wulan 2021 lan 2020 distorsi amarga pengaruh luar biasa saka COVID-19, kajaba dicathet kabeh mbandhingake nganti Nopember 2019, sing ngetutake pola panjaluk normal.

  • Total panjaluk lelungan udara ing November 2021 (diukur ing revenue penumpang-kilometer utawa RPKs) mudhun 47.0% dibandhingake November 2019. Iki nandhani uptick dibandhingake kontraksi 48.9% Oktober saka Oktober 2019.  
  • Lelungan udara domestik rada rusak ing wulan November sawise rong perbaikan saben wulan berturut-turut. RPK domestik mudhun 24.9% dibandhingake 2019 dibandhingake karo penurunan 21.3% ing Oktober. Utamane iki didorong dening China, ing ngendi lalu lintas mudhun 50.9% dibandhingake taun 2019, sawise sawetara kutha ngenalake larangan perjalanan sing luwih ketat kanggo ngemot wabah COVID (pra-Omicron). 
  • Panjaluk penumpang internasional ing Nopember udakara 60.5% ing ngisor Nopember 2019, nambah penurunan 64.8% sing dicathet ing wulan Oktober. 

"Pemulihan ing lalu lintas udhara terus ing Nopember. Sayange, pamrentah nate reaksi banget babagan muncule varian Omicron ing pungkasan wulan lan nggunakake metode penutupan tapel wates sing dicoba lan gagal, tes sing berlebihan kanggo para wisatawan lan karantina kanggo alon nyebarake. Ora nggumunake, penjualan tiket internasional sing digawe ing Desember lan awal Januari mudhun banget dibandhingake karo 2019, nuduhake kuartal pertama sing luwih angel tinimbang sing diarepake. Yen pengalaman 22 wulan pungkasan wis nuduhake apa-apa, mula ora ana hubungane antarane introduksi larangan lelungan lan nyegah panularan virus ngliwati wates. Lan langkah-langkah kasebut ndadekake beban urip lan mata pencaharian. Yen pengalaman minangka guru sing paling apik, muga-muga pamrentah luwih menehi perhatian nalika miwiti Taun Anyar," ujare Willie Walsh, IATADirektur Jenderal. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar