Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara budaya Warta Breaking Prancis Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Prancis nglarang incest kanggo pisanan wiwit taun 1791

Prancis nglarang incest kanggo pisanan wiwit taun 1791
Prancis nglarang incest kanggo pisanan wiwit taun 1791
ditulis dening Harry Johnson

Inses, pitenah, lan sodomi didekriminalisasi ing taun 1791 amarga pasukan revolusioner Prancis ngupaya nyingkirake moralitas sing diilhami dening Kristen sing wis ana ing monarki.

Print Friendly, PDF & Email

Pamrentah Prancis ngumumake yen bakal nglarang hubungan seksual karo sanak keluarga kanggo pisanan wiwit taun 1791.

Inses, pitenah, lan sodomi didekriminalisasi ing taun 1791 amarga pasukan revolusioner Prancis ngupaya nyingkirake moralitas sing diilhami dening Kristen sing wis ana ing monarki.

Topik kasebut umume tabu France nganti pirang-pirang dekade nganti 2021, nalika Olivier Duhamel, komentator politik sing misuwur, dituduh nyiksa anak tirine ing taun 1980-an kanthi seksual.

Duhamel ngakoni tuduhan kasebut bener nanging ora didakwa, amarga incest karo bocah enom dudu kejahatan. 

Ing wawancara anyar, Adrien Taquet, FranceSekretaris negara kanggo bocah-bocah, ujar manawa pamrentah bakal nglarang inses sepisanan sajrone luwih saka 200 taun. Hubungan seksual karo sederek saiki sah ing Prancis kajaba bocah-bocah melu.

Hukum anyar bakal nggawa France ing baris karo paling European negara sing nglarang hubungan seksual incest karo anggota kulawarga.

Pungkasan taun, pamrentah Prancis nggawe undang-undang sing nggawe hubungan seksual karo sedulur cedhak umur 18 taun dadi kejahatan.

Undhang-undhang Prancis anyar bakal ngkriminalisasi incest sanajan loro pihak umure luwih saka 18 taun.

Nalika sepupu isih bisa omah-omah, menteri ora bisa ngonfirmasi manawa kulawarga tiri bakal kalebu.

Menteri kasebut ujar manawa dheweke milih "larangan sing jelas" sing bakal nggawa Prancis selaras karo umume Uni-Eropa bangsa.

"Apa wae umur, sampeyan ora duwe hubungan seksual karo bapakmu, putramu utawa putrimu," pejabat pemerintah Prancis negesake, lan nambahake, "Iki dudu masalah umur, dudu masalah wong diwasa. Kita perang nglawan incest. Sinyal kudu cetha."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar