Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

48,000 alien ilegal ilang sawise dibebasake menyang Amerika Serikat

48,000 alien ilegal ilang sawise dibebasake menyang Amerika Serikat
48,000 alien ilegal ilang sawise dibebasake menyang Amerika Serikat
ditulis dening Harry Johnson

Pangertosan babagan warga asing ilegal luwih saka kaping telu dadi luwih saka 1.7 yuta ing taun fiskal pamrentah sing rampung tanggal 30 September 2021, miturut data Bea Cukai lan Perlindungan Border (CBP) AS.

Print Friendly, PDF & Email

Saklawasé 48,000 alien ilegal, dirilis menyang Amerika Serikat dening Administrasi Biden ing wektu limang wulan ing 2021, saiki ora bisa dilacak sawise ora nggatekake pesenan kanggo mriksa karo panguwasa imigrasi AS.

Puluhan ewu pendatang asing ilegal dibebasake menyang AS miturut program sing dirancang kanggo nyepetake proses lalu lintas migran sing mundhak.

Saka kira-kira 104,000 wong asing ilegal sing ditanggepi notifikasi kanggo lapor (NTR) antarane 21 Maret lan 31 Agustus 2021, kurang saka 50,000 wis netepi kewajiban mriksa menyang kantor lapangan imigrasi sajrone 60 dina, miturut Departemen Keamanan Dalam Negeri (DHS). ) data sing teka wingi.

Luwih saka 54,000 liyane ora nggatekake syarat kanggo nglaporake menyang Imigrasi lan Penguatkuasaan Pabean (ICE), kalebu udakara 6,600 sing tenggat wektu 60 dina durung kadaluwarsa nalika data kasebut disusun.

"Data DHS nuduhake praktik nerbitake NTR wis gagal banget," ujare Senator AS Ron Johnson (R-Wisconsin), sing mentas entuk angka kasebut kanggo nanggepi surat sing dikirim menyang Sekretaris DHS Alejandro Mayorkas Oktober kepungkur.

Panggunaan NTR diwiwiti ing Maret 2021, nalika akeh wong asing ilegal teka ing sisih kidul. US tapel wates sing dibutuhake DHS kanggo nyuda panyebaran ing pusat tahanan. Sadurunge, para migran sing dibebasake menyang pedalaman Amerika kanggo ngenteni proses deportasi diwenehi kabar kanggo muncul (NTA). Iki tegese nyetel tanggal pengadilan kanggo wong asing ilegal, sing mbutuhake dokumentasi lan wektu pangolahan luwih akeh.

Nanging diwenehi NTA ora adoh saka deportasi, amarga sistem imigrasi AS wis didhukung, lan akeh migran mung nolak muncul ing sidang pengadilan. Johnson nyathet manawa ing antarane meh 50,000 panampa NTR sing nglaporake menyang ICE kaya sing diprentahake, kurang saka 33% diwenehi NTA, tegese dheweke isih ora duwe tanggal pengadilan lan bisa tetep ing AS tanpa wates.

54,000 panampa NTR sing ilang kalebu ing antarane luwih saka 273,000 wong asing ilegal sing dibebasake administrasi Biden menyang US saka Maret pungkasan nganti Agustus. Johnson ujar manawa para migran kasebut ora ana kemungkinan dicopot. Saliyane wong-wong sing ditanggepi NTA utawa NTR, akeh sing dibebasake menyang AS tanpa syarat kabar utawa tanggal pengadilan.

Nyebrang tapel wates sing ora sah mundhak dadi rekor paling dhuwur sawise Biden njupuk jabatan ing Januari kepungkur lan kanthi cepet wiwit mbukak kabijakan penegakan saka leluhure Presiden Donald Trump. Pangertosan babagan warga asing ilegal luwih saka kaping telu dadi luwih saka 1.7 yuta ing taun fiskal pamrentah sing rampung tanggal 30 September, miturut data Bea Cukai lan Perlindhungan Border (CBP) AS.

Kekuwatan CBP mundhak nganti dhuwur 61 taun ing taun tanggalan 2021 sawise mudhun nganti 45 taun miturut kabijakan Trump ing 2020.

Angka CBP ora kalebu jumlah wong asing ilegal sing nyabrang tapel wates tanpa dicekel.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar