Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara budaya Warta Breaking Georgia Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Saiki ilegal kanggo ngrusak panji EU lan NATO ing Georgia

Iku ilegal kanggo deface panji EU lan NATO ing Georgia saiki
Iku ilegal kanggo deface panji EU lan NATO ing Georgia saiki
ditulis dening Harry Johnson

Wolung puluh persen populasi Georgia ndhukung integrasi Eropa; ana pakurmatan banget kanggo EU ing negara.

Print Friendly, PDF & Email

Setengah taun sawisé radikal Georgian sisih tengen lan anggota kelompok sengit nyuwek gendéra Uni Eropa sajrone a rapat umum nglawan hak gay ing Tbilisi, legislatif Georgian wis ngenalaken hukum anyar sing ndadekake ilegal kanggo deface panji saka Uni Eropa (EU), NATO, lan negara anggota.

Ing musim panas 2021, protes dianakake ing Tbilisi nglawan acara tahunan kutha kasebut Parade Gay Pride, nalika radikal nyerang wartawan lan aktivis. Padha uga nyuwek mudhun lan burned ing Uni-Eropa gendéra sing digantung ing njaba gedung parlemen. Acara kasebut, sing diarani March for Dignity, nyumurupi wartawan pembunuhan mob Alexander Lashkarava, lan nyebabake nesu nalika ewonan ing dalan-dalan kanggo nuduh pemerintah nyengkuyung kelompok sengit.

Undhang-undhang anyar kasebut uga nggawe najisake simbol apa wae sing ana gandhengane karo organisasi, uga kabeh negara liya sing Georgia duwe hubungan diplomatik, tanggung jawab pidana sing nglanggar bakal didenda 1,000 Georgian lari ($323).

"Denda kasebut umume kanggo umume negara Eropa. Kita mikir owah-owahan kasebut bakal dadi langkah pencegahan tumrap kedadeyan sing ora nyenengake sing kedadeyan ing wulan Juli. Kita yakin iki minangka langkah progresif, "ujare Nikoloz Samkharadze, salah sawijining penulis RUU kasebut.

Saliyane didenda, sing nglanggar baleni uga bisa ngadhepi wektu konco bar kanggo defacing gendera lan simbol.

Georgia ora dadi anggota NATO utawa EU durung, nanging wis signaled aspirasi kuwat kanggo integrasi karo loro organisasi.

Wolung puluh persen populasi Georgia ndhukung integrasi Eropa; ana penghormatan sing dhuwur banget kanggo EU ing negara kasebut, "ujare Kakha Gogolashvili, direktur think tank pro-EU Rondeli Foundation Georgia. 

"Kita ora kudu ngidini kelompok radikal nindakake tumindak agresif kasebut marang simbol EU lan NATO. Penting yen parlemen ngliwati undang-undang anyar iki kanthi dhukungan multi-partai.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar