Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Caribbean Warta Pamrentah Industri Hospitality Warta Breaking Jamaika News Pariwisata News Wire Plancongan

Skema Pensiun Pekerja Pariwisata Jamaika: Kaping pisanan

(Penandatanganan Skema Pensiun Buruh Pariwisata) Buruh pariwisata, Darnel Mason saka VIP Attractions (duduk) entuk ucapan selamat siku saka Menteri Pariwisata Hon. Edmund Bartlett (kiwa) lan Presiden Guardian Life Eric Hosin. Ibu Mason pisanan mlebu ing Skema Pensiun Pekerja Pariwisata sing bersejarah sawise diluncurake resmi ing Montego Bay Convention Center dina iki, Rebo, 12 Januari 2022. Nyekseni acara kasebut yaiku (lr) Ketua Dewan Pembina TWPS, Bapak Ryan Parkes; Sekretaris Permanen ing Kementerian Pariwisata, Ms. Jennifer Griffith lan EVP & Chief Investment Officer ing Sagicor Group Jamaica, Pak Sean Newman. Gambar duweni saka Kementerian Pariwisata Jamaika
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Industri pariwisata Jamaika nyathet sejarah pisanan ing saindenging jagad iki kanthi diluncurake Skema Pensiun Tenaga Kerja Pariwisata (TWPS), sing bakal entuk manfaat kanggo atusan ewu wong, langsung lan ora langsung, sing kerja ing industri kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

Ngomong ing peluncuran resmi dina iki ing Pusat Konvensi Montego Bay, Menteri Pariwisata, Hon. Edmund Bartlett, ujar manawa iki minangka sing pertama kanggo Jamaika amarga "ora ana negara liya ing jagad iki sing duwe rencana pensiun pekerja pariwisata sing komprehensif." Nalika umume rencana pensiun liyane ana hubungane karo perusahaan utawa entitas sing beda-beda, Pariwisata Jamaika Skema Pensiun Tenaga Kerja nyakup kabeh buruh, pengusaha, lan pemangku kepentingan.

TWPS, sing wis digawe suwene 14 taun, diluncurake karo Guardian Life minangka Administrator Dana lan Sagicor Group Jamaica minangka Manajer Dana. Luwih saka setengah saka $ 1 milyar dhuwit winih sing diwenehake dening Pemerintah Jamaika wis disbursed kanggo rencana.

Kanthi emosional nyritakake asal-usul skema pensiun, Menteri Bartlett kelingan manawa meh 15 taun kepungkur nalika sarapan taunan karo para pekerja ing Bandara Internasional Norman Manley, nalika wiwitan musim turis musim dingin, "kita weruh porter Red Cap sing umure 78 taun. lawas, isih meksa nindakake perkara troli karo kathah ing. Aku ngomong, wis suwene sampeyan nindakake iki? Ngandika 45 taun. Dadi aku kandha, kenapa sampeyan isih nindakake iki sawise 45 taun? Lan ngandika, yen aku ora nindakake iki ing umur iki, aku ora bakal bisa kanggo tuku obat; luwih elek, aku ora bisa tuku panganan."

Menteri Bartlett ujar manawa dheweke rumangsa "ana ana sing salah karo gambar iki, amarga ora ana sing kudu kerja ing industri apa wae, sanajan industri sing aku mimpin, lan kepeksa ing 78 kanggo terus nyurung beban sing abot amarga ora ana recourse. ”

Didhukung dening Sekretaris Tetap Kementerian Pariwisata, Ibu Jennifer Griffith, resolusi digawe.

"Kita kudu nindakake babagan iki; kita kudu nggawe rencana pensiun."

Peserta ing rencana kasebut dilindhungi dening undang-undang negara, kanthi Komisi Layanan Keuangan ngatur kerangka pengawasan lan peraturan kanggo njaga saka pelanggaran lan prilaku sing ora sopan. Uga, buruh pariwisata kudu kalebu ing Dewan Pengawas TWPS.

Menteri Bartlett ujar manawa dana pensiun bisa dadi $1 triliun sajrone sepuluh taun. Dheweke nyathet yen, "iki ora mung game-changer nanging inisiatif ekonomi sing gedhe banget."

Dheweke luwih nerangake manawa "dana pensiun sing ukurane bakal nggawe awak modal sing bakal ngganti kemampuan luwih akeh wong, luwih akeh institusi supaya bisa nggawe kasugihan."

Uga sambutan lan lauding dana minangka game-changer ana Presiden Jamaika Hotel lan Tourist Association, Pak Clifton Reader; Presiden Guardian Life, Pak Eric Hosin; EVP & Chief Investment Officer ing Sagicor Group, Pak Sean Newman; lan Ketua Dewan Pembina TWPS, Bapak Ryan Parkes.

#jamaika

#jamaikatravel

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar