Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Denmark Breaking News Warta Pamrentah Kabar Olahraga News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata News Wire Plancongan Singapur

Denmark saiki nawakake vaksin COVID-4 kaping 19 kanggo warga 'rentan'

Denmark saiki nawakake vaksin COVID-4 kaping 19 kanggo warga 'rentan'
Denmark saiki nawakake vaksin COVID-4 kaping 19 kanggo warga 'rentan'
ditulis dening Harry Johnson

Tembakan tambahan bakal kasedhiya wiwit akhir minggu iki kanggo wong-wong sing duwe kahanan sing wis ana serius sing nampa booster awal musim gugur pungkasan, ujare pejabat kasebut. Pamrentah saiki uga nimbang dosis liyane kanggo warga tuwa lan warga panti jompo, sanajan durung nggawe keputusan.

Print Friendly, PDF & Email

Menteri Kesehatan Denmark Magnus Heunicke ngumumake manawa negara kasebut bakal menehi vaksin vaksin COVID-19 kaping papat kanggo warga 'berisiko tinggi'.

Denmark bakal dadi pisanan European negara kasebut nindakake sanajan ana peringatan regulator manawa ora ana data ilmiah sing cukup kanggo ngerti manawa kabijakan anyar kasebut bakal mbantu wong sing dianggep berisiko dhuwur saka virus COVID-19.

"Saiki kita miwiti bab anyar, yaiku keputusan kanggo menehi jab kaping papat kanggo warga sing paling rawan," Menteri Kesehatan Magnus Heunicke marang para wartawan ing dina Rebo, lan nambahake manawa "infèksi sing luwih nyebar ing masyarakat, luwih akeh risiko. manawa infeksi kasebut bakal tekan sing paling rawan."

Tembakan tambahan bakal kasedhiya wiwit akhir minggu iki kanggo wong-wong sing duwe kahanan sing wis ana serius sing nampa booster awal musim gugur pungkasan, ujare pejabat kasebut. Pamrentah saiki uga nimbang dosis liyane kanggo warga tuwa lan warga panti jompo, sanajan durung nggawe keputusan.

Pamindhahan kasebut sawetara dina sadurunge dibukak maneh kanggo bioskop, papan musik, stadion olahraga lan papan umum liyane - larangan sing pisanan ditindakake wulan kepungkur kanthi pangarep-arep bisa nyegah panyebaran varian Omicron. Nalika Denmark terus ndeleng gelombang infeksi anyar sing ana gandhengane karo mutasi, tiwas lan rawat inap tetep ana ing ngisor puncak sing katon taun kepungkur.

Sanajan Copenhagen mandheg mandhegake kunci kunci sing lengkap minangka reaksi marang Omicron lan ujar manawa pengin "njaga akeh masyarakat mbukak sabisa-bisa," larangan paling anyar kasebut nyebabake protes panas ing ibukutha negara, kanthi atusan katon mlaku kanggo nyalahake. ing danish "hukum epidemi" ing akhir minggu.

Israel minangka salah sawijining negara pertama ing jagad sing mbukak tembakan kaping papat kanggo warga, disusul Chile ing awal minggu iki.

Hongaria uga mikir manawa nindakake perkara sing padha, dene para ahli ing Austria ngusulake dosis kaping papat kanthi basis "off-label", sanajan ana rasa was-was saka Uni-Eroparegulator obat, European Medicines Agency (EMA).

EMA bubar ngelingake manawa ora ana data sing cukup kanggo ngerti yen tembakan kaping papat bakal migunani, kanthi pejabat vaksin utama Marco Cavaleri takon apa "vaksinasi bola-bali ing interval sing cendhak" minangka "strategi jangka panjang sing lestari."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar