Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah News wong tanggung jawab Keslametan Teknologi Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

FAA nambah risiko 5G kanggo 'pesawat kanthi altimeter sing durung diuji'

FAA nambah risiko 5G kanggo 'pesawat kanthi altimeter sing durung diuji'
FAA nambah risiko 5G kanggo 'pesawat kanthi altimeter sing durung diuji'
ditulis dening Harry Johnson

FAA sadurunge nyaranake jaringan 5G bisa nyebabake peralatan pesawat sing sensitif, kalebu altimeter, nanging dina iki agensi kasebut nyedhiyakake rincian khusus sing nggambarake keprihatinan kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

US Manajemen Avatar Federal (FAA) nerbitake luwih saka 300 kabar kanggo misi udhara (NOTAM) dina iki sing nyatakake yen "pesawat kanthi altimeter sing durung diuji, utawa sing mbutuhake retrofitting utawa panggantos, ora bakal bisa nindakake pendaratan sing kurang visibilitas ing ngendi 5G disebarake.”

The FAA wis sadurunge disaranake ing 5G jaringan bisa impact peralatan pesawat sensitif, kalebu altimeters, nanging dina iki agensi kasedhiya rincian tartamtu outlining uneg-uneg sawijining.

NOTAM diluncurake ing 1:00 ET (6:00 GMT) ing sekitar bandara utama lan lokasi sing bisa ditindakake pesawat, kayata rumah sakit kanthi fasilitas transportasi udara medis.

Miturut FAA, agensi kasebut saiki lagi ngobrol karo produsen pesawat, maskapai, lan panyedhiya layanan nirkabel kanggo nyuda dampak teknologi anyar sadurunge diluncurake ing 19 Januari 2022.

Minangka bagéan saka pamriksan teknologi nirkabel, agensi kasebut diwenehi data lokasi pemancar tambahan sing dikandhakake ngidini kanggo nemtokake dampak sing bisa ditindakake ing pesawat lan kemampuan kanggo operate.

Cedhak ing bandara utama ngendi 5G wis disebarake dianggep kena pengaruh, sanajan ing FAA pracaya sawetara pendekatan GPS-dipandu isih bakal bisa ing hub transportasi tartamtu.

Ngatasi kahanan kasebut, FAA ujar manawa isih "ngupaya kanggo nemtokake altimeter radar sing bisa dipercaya lan akurat. 5G C-Band disebarake," nambahake manawa bakal "nyedhiyakake nganyari babagan perkiraan persentase pesawat komersial" sing bakal kena pengaruh.

Sadurungé taun iki, panyedhiya layanan nirkabel AT&T lan Verizon Communications sarujuk kanggo ngleksanakake zona buffer watara 50 bandara ing bid kanggo ngurangi risiko gangguan potensial, lan kanggo wektu tundha penyebaran prajurit kanggo rong minggu kanggo ngidini panguwasa aviation kanggo njupuk langkah safety.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar