Warta Breaking Travel Cruising Industri Hospitality News Pariwisata transportasi News Wire Plancongan USA Breaking News

Putri Cruises Ngaku Salah maneh ing Kasus Polusi Minyak

Gambar duweni Sven Lachmann saka Pixabay
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Ing 2016, kapercayan ing 7 tuduhan kejahatan nyebabake paukuman $ 40 yuta kanggo Princess Cruises - paukuman pidana paling gedhe sing nglibatake polusi kapal sing disengaja. Minangka bagéan saka persetujuan panjaluk, pengadilan mrentahake Program Kepatuhan Lingkungan sing diawasi limang taun sing mbutuhake audit independen dening entitas njaba lan monitor sing ditunjuk pengadilan kanggo jalur pelayaran Carnival Corporation, kalebu Princess Cruises, Carnival Cruise Line, Holland America Line, Seabourn Cruises, lan AIDA.

Print Friendly, PDF & Email

Princess Cruise Lines ngakoni guilty kanggo kaping pindho kanggo tuduhan nglanggar dhawuh pengadilan Program Kepatuhan Lingkungan sing minangka bagéan saka syarat-syarat bebendhu 2016 kanggo polusi sing disengaja lan upaya sing disengaja kanggo nutupi tumindake. Tuduhan sing Putri ngakoni guilty prihatin Putri Karibia.

Miturut syarat perjanjian panjaluk anyar sing diumumake tanggal 11 Januari 2023, dening Departemen Kehakiman AS, Putri didhawuhi mbayar denda pidana tambahan $1 yuta lan maneh kudu nindakake langkah remedial kanggo mesthekake yen program kasebut diterusake.

Persetujuan anyar kasebut minangka pelanggaran uji coba kaping pindho sing diwiwiti saka persetujuan plea 2016. Ing taun 2019, Putri lan perusahaan induke Carnival Corporation didhawuhi ngadhep hakim federal AS ing Miami sing ngancam bakal nundha operasi perusahaan kasebut saka AS amarga upaya sadurunge kanggo ngalangi Program Kepatuhan Lingkungan. Ing wulan Juni 2019, Putri lan Karnaval didhawuhi mbayar paukuman pidana $20 yuta bebarengan karo pengawasan sing luwih apik sawise ngakoni nglanggar masa percobaan sing disebabake dening anggota senior manajemen ing Karnaval.

A "insinyur whistleblowing" nglaporake menyang US Coast Guard ing 2013 manawa kapal pesiar kasebut nggunakake "pipa ajaib" kanggo mbuwang sampah berminyak.

Miturut makalah sing diajukake ing pengadilan, investigasi sakteruse nemtokake manawa Putri Karibia wis mbuwang ilegal liwat peralatan bypass wiwit taun 2005, setaun sawise kapal kasebut wiwit operasi lan para insinyur nindakake langkah-langkah kalebu ngoper banyu segara sing resik liwat peralatan kapal menyang kapal. nggawe rekaman digital palsu kanggo discharge sah. Penyidik ​​​​uga nyatakake yen kepala insinyur lan insinyur senior senior mrentahake tutup, kalebu mbusak pipa sihir lan ngarahake bawahan supaya ngapusi inspektur ing Inggris lan AS sing numpak kapal kasebut sawise laporan whistleblower.

Saliyane nggunakake pipa ajaib kanggo ngusir pemisah banyu berminyak lan peralatan monitor isi minyak, penyelidikan AS nemokake rong praktik ilegal liyane ing Putri Karibia uga papat kapal Putri liyane, Putri Bintang, Putri Agung, Putri Karang. , lan Putri Emas. Iki kalebu mbukak tutup banyu uyah nalika sampah bilge lagi diproses dening pemisah banyu lenga lan monitor isi lenga kanggo nyegah weker lan uga discharges banyu bilge lengo asalé saka kebanjiran tank graywater menyang bilges ruang mesin.

Ing wektu panjaluk guilty asli ing Desember 2016, Asisten Jaksa Agung Cruden ujar "Polusi ing kasus iki minangka asil saka luwih saka aktor ala ing siji kapal. Iki nggambarake banget babagan budaya lan manajemen Putri. Iki minangka perusahaan sing ngerti luwih apik lan kudu luwih apik.

Ing wulan Juni 2019, Karnaval ngakoni yen dheweke salah nindakake enem pelanggaran uji coba. Iki kalebu ngganggu pengawasan pengadilan babagan uji coba kanthi ngirim tim sing ora dingerteni menyang kapal kanggo nyiapake kanggo inspeksi independen supaya ora ana panemuan sing ora becik. Saliyane denda $20 yuta, manajemen senior Karnaval nampa tanggung jawab, sarujuk kanggo nyusun ulang upaya kepatuhan perusahaan, tundhuk karo syarat laporan anyar, lan mbayar audit mandiri tambahan.

"Miwiti taun pisanan uji coba, ana temuan bola-bali manawa program investigasi internal perusahaan lan ora cukup," ujare Departemen Kehakiman minangka bagean saka panjaluk guilty anyar.

Auditor pihak katelu independen lan monitor sing ditunjuk pengadilan nglaporake menyang pengadilan manawa kegagalan sing terus-terusan "nggambarake alangan sing luwih jero: budaya sing ngupayakake nyilikake utawa ngindhari informasi sing negatif, ora nyenengake, utawa ngancam perusahaan, kalebu pimpinan ndhuwur. .” Akibaté, ing November 2021, Kantor Probation ngetokake petisi kanggo mbatalake masa percobaan.

Putri lan Karnaval ngakoni ing persetujuan panjaluk anyar babagan kegagalan netepake lan njaga kantor investigasi independen. Putri uga ngakoni manawa penyidik ​​​​internal ora diidini nemtokake ruang lingkup investigasi, lan rancangan investigasi internal wis kena pengaruh lan ditundha dening manajemen.

Karnaval diprentahake kanggo nyusun maneh supaya kantor investigasi saiki laporan langsung menyang panitia Dewan Direksi Karnaval. Putri didhawuhi mbayar denda pidana tambahan $1 yuta lan kudu nindakake langkah-langkah perbaikan kanggo mesthekake yen lan Carnival Cruise Lines & plc netepake lan njaga kantor investigasi internal independen. Pengadilan bakal terus nganakake pemeriksaan status triwulanan kanggo njamin kepatuhan.

#putri

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar