Terapi Anyar Bisa Nundha Perkembangan Penyakit Alzheimer

Moleac ngumumake rilis asil sinau ATHENE, diterbitake ing Journal of the American Medical Director Association (JAMDA).

Pangobatan sing bisa alon-alon alon-alon AD yen wis tekan tahap klinis, tetep dadi kabutuhan medis sing ora bisa ditindakake. NeuroAiD™II wis nuduhake efek modulasi ing pangolahan protein prekursor amiloid (APP)2 lan transformasi protein tau dadi bentuk fosforilasi lan agregat sing ora normal3, uga sifat neuro-regeneratif lan neuro-restoratif4. Efek sing bermanfaat saka NeuroAiD™II ing fungsi kognitif sing cacat wis dituduhake ing cedera otak traumatik5.

The Alzheimer's disease Therapy with NEuroaid (ATHENE) Study minangka panaliten pisanan kanggo netepake safety lan khasiat NeuroAiD™II ing pasien AD entheng nganti moderat sing stabil ing perawatan gejala standar.

ATHENE minangka uji coba sing dikontrol plasebo kanthi acak kaping pindho kanthi acak 6 wulan, diikuti karo ekstensi label mbukak perawatan NeuroAiD™II sajrone 6 wulan liyane. 125 subjek saka Singapura kalebu ing uji coba, sing dikoordinasi dening Pusat Penuaan Memori lan Kognisi, Sistem Kesehatan Universitas Nasional, Institut Neurosains Nasional, lan Rumah Sakit St. Luke, Singapura.

• NeuroAiD™II nuduhake safety jangka panjang minangka terapi tambahan ing AD kanthi ora ana paningkatan pasien sing ngalami efek samping sing serius utawa efek samping.

• Inisiasi awal NeuroAiD™II nyedhiyakake dandan kognisi jangka panjang dibandhingake karo plasebo (klompok wiwitan pungkasan) sing diukur dening ADAS-cog, sacara statistik signifikan ing 9 sasi, lan alon mudhun mudhun saka wektu.

Asil panaliten ATHENE ndhukung mupangat NeuroAiD™II minangka terapi tambahan sing aman kanggo perawatan AD standar amarga panliten kasebut ora nemokake bukti paningkatan efek samping sing signifikan ing antarane MLC901 lan plasebo. Analisis nyaranake potensial MLC901 kanggo nyepetake perkembangan AD sing konsisten karo studi praklinis lan klinis sing diterbitake sadurunge, dadi terapi sing apik kanggo pasien AD. Asil kasebut mbutuhake konfirmasi luwih lanjut ing studi sing luwih gedhe lan luwih dawa.                                                         

Tembung saka Penyidik ​​Utama

"Penyakit Alzheimer minangka panyebab demensia sing paling umum, kira-kira 60-80% kasus. Nganti disetujoni aducanumab anyar dening FDA, ora ana perawatan modifikasi penyakit kanggo Penyakit Alzheimer, lan perawatan gejala sing saiki kasedhiya kanggo nundha sementara gejala demensia sing saya tambah parah lan ningkatake kualitas urip kanggo wong-wong sing duwe Alzheimer lan pengasuh. Mula, perlu menehi akses awal kanggo pasien lan para pengasuh kanggo diagnosis lan perawatan anyar.

Asil sing njanjeni saka sinau ATHENE kudu dimangerteni minangka bagean saka pergeseran pipa pangembangan obat Alzheimer saka gejala menyang terapi modifikasi penyakit. Panaliten iki lan perawatan potensial liyane kudu ditaksir kanthi ati-ati kanthi uji klinis sing dirancang kanthi apik.

Profesor Christopher Chen

Direktur, Pusat Penuaan lan Kognisi Memori, Sistem Kesehatan Universitas Nasional lan Profesor Madya, Departemen Farmakologi, Sekolah Kedokteran Yong Loo Lin, Universitas Nasional Singapura.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan