Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata News Wire Plancongan

Negara-negara miskin nolak vaksin COVID-19 gratis sing ditawakake PBB

Negara-negara miskin nolak vaksin COVID-19 gratis sing ditawakake PBB
Negara-negara miskin nolak vaksin COVID-19 gratis sing ditawakake PBB
ditulis dening Harry Johnson

Negara-negara miskin duwe sawetara masalah babagan nampa vaksin sing disumbang. Akeh sing ora duwe kapasitas panyimpenan kanggo nampa kiriman lan duwe masalah karo kampanye vaksinasi amarga faktor kaya kahanan ora stabil domestik lan infrastruktur kesehatan sing tegang.

Print Friendly, PDF & Email

Etleva Kadilli, kepala Divisi Pasokan UNICEF, badan PBB kanggo ningkatake urip bocah-bocah ing saindenging jagad, ngandhani Parlemen Eropa manawa program COVAX, sing dirancang kanggo mbantu negara-negara sing luwih miskin kanggo vaksinasi populasi marang koronavirus, ana masalah, amarga akeh sumbangan vaksin sing isih ana umur sing cendhak banget kanggo disebarake kanthi bener.

Ing wulan kepungkur, luwih saka 100 yuta dosis sing ditawakake UNProgram COVAX kudu ditolak dening panampa bantuan, umume amarga tanggal kadaluwarsa vaksin kasebut.

Badan kasebut mengko dina ujar manawa udakara 15.5 yuta dosis sing ditolak wulan kepungkur dilaporake dirusak. Sawetara kiriman ditolak dening pirang-pirang negara.

Negara-negara miskin duwe sawetara masalah babagan nampa vaksin sing disumbang. Akeh sing ora duwe kapasitas panyimpenan kanggo nampa kiriman lan duwe masalah karo kampanye vaksinasi amarga faktor kaya kahanan ora stabil domestik lan infrastruktur kesehatan sing tegang.

Nanging tanggal kadaluwarsa vaksin sing disumbang kanggo program enggo bareng uga dadi masalah utama, ujare Kadilli EU anggota parlemen.

"Nganti kita duwe umur rak sing luwih apik, iki bakal dadi titik tekanan kanggo negara kasebut, utamane nalika negara pengin nggayuh populasi ing wilayah sing angel digayuh," ujare.

COVAX saiki nyedhak pangiriman dosis milyaran, lapor manajemen. Ing EU kira-kira sapratelon saka dosis sing dikirim nganti saiki, ujare Kadilli.

The Organisasi Kesehatan Dunia (WHO), kang co-manager COVAX, wis bola-bali njlèntrèhaké bantuan lackluster ditampa saka donor ing tengah hoarding vaksin dening negara sugih minangka Gagal moral.

Kira-kira 92 negara anggota ora kejawab target vaksinasi 40% WHO ing taun 2021 "amarga kombinasi pasokan winates menyang negara-negara berpendapatan rendah sajrone pirang-pirang taun lan sabanjure vaksin tekan cedhak kadaluwarsa lan tanpa bagean penting - kaya jarum suntik," WHO Direktur Jenderal Tedros Ghebreyesus ujar nalika konferensi akhir taun ing Desember.

Sawetara kritikus ujar manawa program kasebut cacat wiwit wiwitan amarga gumantung marang kemurahan wong sugih tinimbang nyurung kasedhiyan vaksin sing luwih akeh kanggo negara-negara berkembang liwat penghapusan alangan hukum kayata perlindungan paten. Billionaire Bill Gates, sing dadi tokoh sing duwe pengaruh ing perawatan kesehatan global, wis dadi lawan vokal kanggo ngilangi proteksi paten kanggo obat-obatan, sanajan dhasare katon kaya vaksin COVID-19 sawise ngadhepi kritik babagan posisi kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

1 Komentar