Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Hiburan Kabar Olahraga India Breaking News News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Acara superspreader India narik 3,000,000 wong sanajan mundhak COVID-19 anyar

Superspreader: Acara agama India narik 3,000,000 wong ing tengah lonjakan COVID anyar
Superspreader: Acara agama India narik 3,000,000 wong ing tengah lonjakan COVID anyar
ditulis dening Harry Johnson

Nalika rapat umum dilarang ing sawetara wilayah ing negara kasebut, ing endi infeksi karo varian Omicron sing bisa ditularake saya mundhak, pamrentah lokal ing West Bengal ngidini festival kasebut ing taun iki.

Print Friendly, PDF & Email

Miturut prakiraan resmi, nganti telung yuta jamaah bisa kumpul ing Pulo Sagar India sisih lor kanggo upacara adus agama ing banyu Kali Gangga.

Akeh wong sing nyembah Hindu wis mbanjiri delta Gangga, nekat nyemplung ing banyune. Wong-wong saka pirang-pirang wilayah ngunjungi acara kasebut, sing ditindakake nganti pirang-pirang dina. Nerak aturan pandemi, dheweke lelungan nganggo bus, prau, lan sepur sing rame menyang pulo kasebut banjur mulih.

Wis ana "segara manungsa" sing ana nalika para jamaah padha nglumpuk kanggo ngrayakake festival Makar Sankranti (utawa Magh Mela), pejabat lokal ing wilayah kasebut. IndiaNegara Bagian West Bengal ujar, nambahake manawa umume para jamaah ora nganggo topeng.

Drone disebarake ing situs kasebut kanggo nyemprotake banyu marang para jamaah lan nyuda rame ing kali, nanging iki ora ngalangi wong-wong mau nyemplung ing Kali Gangga.

"Dheweke percaya yen Gusti Allah bakal nylametake dheweke lan adus ing patemon bakal ngresiki kabeh dosa, lan malah virus yen kena infeksi," ujare pejabat polisi lokal.

Miturut panitia, mung sing duwe sertifikat vaksinasi lan asil tes PCR negatif sing diidini rawuh, lan saringan termal wis ditindakake. Nanging, ana kuwatir yen ora ana pamriksan keamanan sing tepat sing bisa ditindakake, amarga bisa nyebabake kahanan kaya stampede. “

Sanajan wis diatur, akeh penyembah sing adus lan nglanggar watesan 50 wong sekaligus, nanging kita ora bisa nyegah, "ujare pejabat senior marang media lokal.

Saklawasé 80 petugas polisi lan petugas kebersihan sing ditugasake kanggo festival kasebut wis dites positif kanggo coronavirus, dilaporake dina iki.

"Iki bakal dadi superspreader," ujare pengacara sing njaluk pengadilan kanggo mbatalake festival kasebut, Utkarsh Mishra.

Nalika rapat umum dilarang ing sawetara bagean India, ngendi infèksi karo Highly ditularaké Omicron varian wis ing munggah, pemerintah lokal ing West Bengal ngidini festival taun iki.

The Pengadilan Tinggi Kalkuta takon marang administrasi supaya para penyembah milih sing diarani 'e-bathing' wektu iki, lapor media India. Sawetara wis nglamar kanggo nampa kit e-bathing liwat pos, nanging mayoritas pengin rawuh ing wong.

Pakumpulan Hindu sing padha ing taun kepungkur dipercaya ngirim infeksi karo varian Delta sing ngrusak ing saindenging negara. Ing dina Kamis, meh 265,000 kasus koronavirus anyar dicathet, kanthi sawetara prakiraan nuduhake jumlah kasebut bisa mundhak dadi 800,000 mung sawetara minggu.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar