Walanda ngilangi watesan COVID-19 sanajan infeksi anyar mundhak

Walanda ngilangi watesan COVID-19 sanajan infeksi anyar mundhak
Walanda ngilangi watesan COVID-19 sanajan infeksi anyar mundhak

Pejabat Walanda ngumumake manawa negara kasebut bakal santai sawetara larangan COVID-19, kanthi gim, lan salon rambut lan kecantikan sing diidini mbukak nganti jam 5 sore wiwit sesuk.

Ing konferensi pers dina iki, negara Perdhana Mentri Mark Rutte ngumumake manawa bisnis sing ora penting bakal diidini mbukak maneh dina Sabtu, sanajan ana infeksi sing saya tambah akeh. Walanda.

"Kita njupuk langkah gedhe lan tegese kita njupuk risiko gedhe," Rutte ngandika. 

Bisnis lan institusi pendhidhikan sing mbukak maneh bakal tetep tundhuk karo aturan kesehatan COVID-19 sing ketat sing mrentahake langkah-langkah kayata jarak sosial lan masking. 

Ing tengah-tengah protes saka bisnis sing kudu ditutup, bar, restoran, teater, lan kafe ora kalebu ing tatanan anyar lan kudu ditutup nganti 25 Januari. Perdhana Mentri Rutte ngandika.

Sawetara restoran ing Walanda wis mbantah watesan negara, sing kalebu sing paling angel ing Eropa. Wong-wong ing Valkenburg, ing sisih kidul negara, dibukak maneh awal kanthi berkah saka walikota kutha, lan akeh kotamadya liyane wis janji bakal ngetutake ing dina-dina sing bakal teka.

Bisnis Walanda wis ngadhepi kunci sing ketat wiwit Desember ing tengah-tengah mundhake kasus COVID-19. Ing dina Jumuah, ing Walanda ndeleng rekor saben dina nasional luwih saka 35,000 infeksi anyar, sanajan pejabat kesehatan ujar manawa tingkat rawat inap mudhun.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan