Informasi Travel Wikipedia
Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis negara | wilayah EU Warta Pamrentah newsletter wong Mbangun maneh Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Trending

EU ngaku aturan kasebut ora meksa maskapai nggawe penerbangan 'hantu'

EU ngaku aturan kasebut ora meksa maskapai nggawe penerbangan 'hantu'
EU ngaku aturan kasebut ora meksa maskapai nggawe penerbangan 'hantu'
ditulis dening Harry Johnson

Uni Eropa wisuh tangan saka 'nggunakake utawa ilang' angger-angger slot bandara, pratelan sing Airlines ora duwe kewajiban kanggo tindakake iku.

Print Friendly, PDF & Email

Juru bicara senior Komisi Eropa, Stefan De Keersmaecker, ngetokake pratelan, ngaku yen Uni Eropa (EU) aturan ora obligate maskapai mabur utawa tetep pesawat kosong ing udhara, lan sing nggawe lelungan kosong utawa cedhak-kosong iku kaputusan komersial individu kanggo saben operator kanggo nggawe.

"Pamutus kanggo ngoperasikake rute utawa ora minangka keputusan komersial dening perusahaan penerbangan lan dudu asil saka EU aturan," tulis pejabat kasebut ing Twitter.

"Saliyane tarif panggunaan slot sing luwih murah, perusahaan bisa uga njaluk 'pengecualian sing ora bisa digunakake' - supaya ora nggunakake slot - yen rute kasebut ora bisa dilakokno amarga langkah-langkah kebersihan, umpamane nalika varian anyar muncul nalika pandemi," Keersmaecker ditambahake.

Resmi kasebut ngutip data lan ramalan saka Eurocontrol, sing nglaporake manawa lalu lintas awal wiwit taun 2022 ana 77% saka tingkat pra-pandemi.

The Uni-Eropa panguwasa saiki njaluk maskapai supaya mandheg ngoperasikake penerbangan kosong amarga 'ora efisien sacara ekonomi lan ala kanggo lingkungan.'

Minggu kepungkur, operator paling gedhe nomer loro ing Eropa Lufthansa dikonfirmasi manawa 18,000 penerbangan wis kosong amarga tekanan peraturan sing kuat lan sanajan ana akibat ekonomi lan lingkungan. Saklawasé 3,000 lelungan kasebut dilakokno dening anak perusahaan operator kasebut, Brussels Airlines.

Miturut peraturan 'nggunakake utawa ilang', maskapai Eropa biasane dipeksa ngoperasikake penerbangan paling ora 80% saka slot lepas landas lan kebangkrutan sing dijadwalake supaya bisa nahan hak nggunakake slot kasebut.

Aturan iki dilereni soko tugas dening EU ing dhuwur saka pandemik coronavirus nanging dikenalake maneh ing tingkat 50% musim semi pungkasan. Nanging, ing Desember, EC ujar manawa ambang 50% saiki bakal diunggahake dadi 64% kanggo musim penerbangan musim panas April-November taun iki.

Mbalik banjur, pemerintah federal Belgian diarani prakara kanggo EC, urging rethink aturan ing slot aman.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar