Panaliten Anyar Nemokake Pati Global Kanker Payudara Tambah

Miturut Riset lan Pasar, pasar obat kanker payudara global bakal tuwuh dadi $ 19.49 milyar ing taun 2025 kanthi CAGR 7.1%. Ing antarane pangembang bioteknologi sing makarya ing 2022 babagan perawatan anyar kanggo kanker payudara yaiku Oncolytics Biotech Inc., Roche Holding AG, Pfizer Inc., Incyte Corporation, lan AstraZeneca PLC.

Antarane kanker sing ditargetake dening Oncolytics Biotech Inc. lan agen imunoterapi unggulan pelareorep, kanker payudara yaiku Fokus utama resmi, miturut surat paling anyar kanggo para pemegang saham sing nyemak prestasi ing 2021 lan nggambarake program 2022 sing bakal teka.

Ing Program Kanker Payudara nganti saiki, Oncolytics wis nyekseni luwih saka tikel kaping pindho saka kaslametan sakabèhé ing pasien kanker payudara metastatik HR +/HER2- sing diobati karo pelareorep ing IND-213-kaya sing katon saka asil sinau sing dikirim ing taun 2017.

Sawise nganalisa data luwih akeh, Oncolytics milih fokus ing telung tujuan sing bisa ditindakake dening regulator lan mitra farmasi perusahaan, sing nuduhake langkah-langkah penting kanggo sinau registrasi. Iki kalebu: 1. Konfirmasi yen pelareorep bisa ditindakake kanthi mekanisme aksi immunotherapeutic; 2. Nemtokake apa pelareorep synergizes karo inhibitor imun checkpoint; lan 3. Ngenali biomarker kanggo milih pasien sing cenderung duwe asil klinis sing luwih apik.

Ing April 2021, Oncolytics nampilake data kohort saka panaliten AWARE-1, sing ditindakake karo Roche Holding AG (OTC:RHHBY), nuduhake manawa perusahaan wis entuk rong tujuan pisanan sing dirujuk ing ndhuwur.

Mengko ing Desember ing Simposium Kanker Payudara San Antonio (SABCS) 2021, Oncolytics nampilake nganyari keamanan positif saka Uji Coba Kanker Payudara Triple-Negatif IRENE Phase 2 sing ngevaluasi keamanan lan khasiat pelareorep kanthi kombinasi karo inhibitor checkpoint anti-PD-1. retifanlimab saka Incyte Corporation kanggo perawatan kapindho utawa katelu saka pasien kanker payudara metastatik triple-negatif (TNBC).

Data safety saka uji coba nuduhake kombinasi kasebut ditrima kanthi apik, tanpa ana masalah keamanan sing dicathet ing pasien sing didaftar ing uji coba nalika nglaporake.

Sinau IRENE tetep ditindakake lan bakal terus ndhaptar pasien ing Institut Kanker Rutgers New Jersey lan Pusat Kanker Komprehensif Universitas Negeri Ohio.

Incyte Corporation bubar menehi nganyari liyane nglibatno retifanlimab ing kombinasi karo BriaCell Therapeutics 'calon klinis Bria-IMTTM ing SABCS. Ringkesan ing nganyari, kaslametan sakabèhé luwih dhuwur ing pasien ing studi kombinasi, nyaranake efek aditif utawa sinergis lan ndhukung kelanjutan sinau. Miturut situs web BriaCell, data safety lan khasiat luwih akeh dikira nganti 2022.

Pfizer, Inc. bubar mlebu kerjasama uji klinis lan persetujuan pasokan karo Celcuity, ing ngendi raksasa farmasi bakal nyedhiyakake Palbociclib (Ibrance) kanggo digunakake ing studi klinis fase 3 sing ditindakake dening Celcuity tanpa biaya kanggo perusahaan kasebut.

Uji coba klinis fase 3 samesthine bakal diluncurake ing separo pisanan 2022 kanggo ngevaluasi panggunaan inhibitor pan-PI3K / mTOR gedatolisib (PF-05212384) kanthi kombinasi palbociclib lan fulvestrant kanggo pasien karo reseptor estrogen (ER) -positif, HER2 - kanker payudara majeng negatif. Celcuity bakal ngeculake rincian luwih lengkap babagan uji klinis sawise wacana lan umpan balik saka FDA.

Ing pungkasan taun 2021, AstraZeneca PLC lan mitra Daiichi Sankyo ngumumake manawa Badan Pengobatan Eropa (EMA) wis validasi Aplikasi Variasi Tipe II kanggo trastuzumab deruxtecan (T-DXd; Enhertu) kanggo perawatan payudara positif HER2 sing wis diobati sadurunge. pasien kanker.

Sauntara kuwi, pasien pisanan karo kanker payudara metastatik HR +, HER2- sing ora bisa dioperasi diombe nganggo datopotamab deruxtecan (DS-1062a; dato-DXd) minangka bagian saka uji coba fase 3 TROPION-Breast01 (NCT05104866). DXd ADC sing diarahake TROP2 sing saiki dikembangake dening Daiichi Sankyo lan AstraZeneca saiki diselidiki ing uji coba label terbuka global, acak, kanthi dosis 6 mg/kg vs pilihan kemoterapi penyidik.

Cara liya kanggo ningkatake kemungkinan ing perang nglawan kanker, yaiku balapan kanggo nambah deteksi dini. Miturut Carol Milgard Breast Center, deteksi dini minangka kunci.

Roche Holding AG bubar nendhang $ 290 yuta menyang babak pendanaan sing ngluwihi $ 1 milyar dadi pangembang biopsi cair Freenome. 

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan