6 Tren Teknologi Perawatan Kesehatan Paling Top kanggo 2022

Tren 1 Artificial Intelligence ing Healthcare

Ing industri kesehatan, learning machine banget mbiyantu kanggo pangembangan pharmaceuticals anyar lan efisiensi proses diagnosis. AI mbantu nganalisa CT scan kanggo ndeteksi radhang paru-paru. Nyebutake kesehatan mental, peneliti MIT lan Universitas Harvard wis nggunakake pembelajaran mesin kanggo nglacak tren lan kesehatan mental sing ana hubungane karo pandemi COVID-19.

Tren 2 Telemedicine

Telehealth samesthine bakal tuwuh dadi $ 185.6 milyar ing taun 2026. Yen sampeyan butuh aplikasi telemedicine khusus, salah sawijining teknologi paling penting sing dibutuhake yaiku WebRTC, sistem basis API open-source.

Trend 3 Extended Reality

Salah sawijining bentuk teknologi sing paling populer lan migunani yaiku nggunakake headset realitas campuran kaya Microsoft Hololens 2 dening ahli bedah. Headset bisa menehi informasi kepala menyang ahli bedah nalika ngidini dheweke nggunakake tangan loro sajrone prosedur kasebut.

Tren 4 IoT

Pasar piranti medis IoT global dijangkepi udakara $ 94.2 milyar ing taun 2026 saka $ 26.5 milyar ing taun 2021. Kanthi industri kesehatan dadi saya nyambungake liwat teknologi kasebut, IoT ora bisa diabaikan.

Tren 5 Privasi lan Keamanan

Mesthekake organisasi sampeyan tundhuk karo HIPAA minangka langkah pisanan sing penting kanggo ngindhari pelanggaran data sing larang. Yen sampeyan nglayani pasien kanthi internasional, bisa uga becik kanggo nimbang peraturan Peraturan Perlindhungan Data Umum (GDPR) ing Uni Eropa.

Tren 6 Perawatan Organ lan Bioprinting

Kanthi ukuran pasar transplantasi ing donya sing diprediksi tekan $26.5 milyar ing taun 2028, transplantasi organ mesthi dadi bagean penting ing industri kesehatan. Sistem Perawatan Organ sing dikembangake dening Transmedics minangka conto sing apik. Bioprinting wis rampung ing jaman kepungkur nanging durung entuk arus utama.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan