Kabeh karyawan sing durung divaksinasi saiki dilarang mlebu ing papan kerja ing Singapura

Karyawan sing ora divaksinasi saiki dilarang mlebu ing papan kerja ing Singapura
Karyawan sing ora divaksinasi saiki dilarang mlebu ing papan kerja ing Singapura
ditulis dening Harry Johnson

"Yen mandap saka Employment amarga karyawan kang ora bisa ing panggonan makaryo kanggo nindakake karya sing dikontrak, mandap kuwi Employment ora bakal dianggep minangka salah dipecat," ngandika pemerintah.

Print Friendly, PDF & Email

The Republik Singapura, salah sawijining negara sing paling akeh divaksinasi ing donya kanthi tingkat vaksinasi 82.86%, wis ngumumake larangan COVID-19 sing anyar dina iki, kanthi resmi nglarang kabeh karyawan sing ora divaksinasi ora kerja.

Watesan anyar tegese akeh buruh sing ora duwe jabbed sing ora bisa nindakake tugas saka omah bisa dipecat.

larangan anyar, ngenalaken ana minangka bagéan saka SingaporeRencana 'Fase 2' kanggo tenaga kerja, ngilangi kabijakan sadurunge sing ngidini karyawan bisa kerja kanthi pribadi yen menehi tes COVID-19 negatif.

Wiwit dina iki, "mung karyawan sing wis divaksinasi kanthi lengkap, disertifikasi ora layak sacara medis utawa wis pulih saka COVID-19 sajrone 180 dina, sing bisa bali menyang papan kerja," ujare Singapura. Kamentrian Manpower diumumake.

Kamentrian kasebut ngelingake manawa karyawan sing ora divaksinasi sing ora kalebu ing kategori sing dibebasake "ora bakal diidini bali menyang papan kerja" sanajan menehi tes negatif.

Singapore bisnis wis menehi saran kanggo nemtokake tugas karyawan sing ora divaksinasi sing bisa ditindakake saka omah utawa ninggalake cuti sing ora dibayar. Nanging, yen perusahaan nemtokake manawa ora ana cara kanggo nampung karyawan sing ora divaksinasi, mula bisa dipecat tanpa ana akibat.

"Yen pemecatan amarga karyawan ora bisa ana ing papan kerja kanggo nindakake pakaryan sing dikontrak, pemecatan kasebut ora bakal dianggep minangka pemecatan sing salah." pamaréntah ngandika.

Karyawan sing mung divaksinasi sebagian bakal diidini tetep ing papan kerja nganti 31 Januari yen terus menehi asil tes COVID-19 sing negatif. Nanging sawise tanggal kasebut, dheweke bakal ngadhepi watesan sing padha karo sing ora divaksinasi.

Wong sing ora divaksinasi wis dilarang saka restoran lan akeh toko Singapore. Negara kutha minangka salah sawijining papan sing paling divaksinasi ing Bumi. Ing wulan Desember, pamrentah nglaporake manawa udakara 52,000 karyawan durung njupuk tembakan COVID-19 sing pertama, amarga mung "proporsi cilik" ing antarane sing layak kanggo pengecualian medis.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

eTurboNews | TravelIndustry News