Jerman nyuda status kekebalan alami COVID-19 dadi 90 dina saiki

Jerman nyuda status kekebalan alami COVID-19 dadi 90 dina saiki
Jerman nyuda status kekebalan alami COVID-19 dadi 90 dina saiki

The Institut Robert Koch (RKI), lembaga pamaréntah federal Jerman sing tanggung jawab kanggo ngontrol lan nyegah penyakit, nerbitake pandhuan anyar adhedhasar perkembangan babagan pandemik COVID-19, ngumumake manawa wong Jerman sing wis pulih saka coronavirus bakal duwe status kekebalan mung sajrone 90 dina.

Aturan lawas nyatakake yen infeksi sadurunge bisa digunakake minangka bukti kekebalan sajrone 180 dina.

Bukti infeksi sadurunge kudu diwenehake nggunakake deteksi asam nukleat utawa tes PCR. Sapa wae sing bisa nuduhake asil tes PCR positif sing umure paling sethithik 28 dina dianggep pulih.

Langkah-langkah kasebut dileksanakake dina Sabtu. Yen dibandhingake, ing Swiss, wektu sing bisa nuntut kakebalan sawise infeksi COVID-19 saiki 365 dina saka asil tes.

Jerman ngadhepi gelombang infeksi anyar sing didorong dening sing luwih nular Omicron varian.

Tingkat insiden pitung dina sing diwenehake dening Robert Koch Institute dina Minggu yaiku 515.7 infeksi saben 100,000 wong.

The Institut Robert Koch (RKI) minangka lembaga pamaréntah federal Jerman lan lembaga riset sing tanggung jawab kanggo ngontrol lan nyegah penyakit.

Dumunung ing Berlin lan Wernigerode. Minangka agensi federal ndhuwur, iku bawahan kanggo Departemen Kesehatan Federal.

Iki didegaké ing 1891 lan dijenengi kanggo direktur pendiri, pangadeg bakteriologi modern lan pamenang Nobel Robert Koch.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan