Wong Kanada ngelingake supaya ora lelungan menyang Ukraina saiki

Wong Kanada ngelingake supaya ora lelungan menyang Ukraina saiki
Wong Kanada ngelingake supaya ora lelungan menyang Ukraina saiki

Pamrentah Kanada wis nambah tingkat risiko kanggo lelungan Ukraine ing akhir minggu, nyebutake "agresi Rusia sing terus-terusan lan pambentukan militer ing lan ngubengi negara" minangka alesan nganyari.

Warga Kanada dielingake babagan lelungan sing ora penting menyang Ukraina ing penasihat perjalanan anyar amarga "agresi Rusia" ing wilayah kasebut.

Penasihat perjalanan Kanada ora suwe sawise pamrentah Amerika njaluk warga AS supaya "mikir maneh lelungan [kanggo Ukraine] amarga tambah ancaman saka Rusia" ing advisory perjalanan dhewe wiwit Desember, nyatakake laporan yen Moskow "ngrencanakake aksi militer sing signifikan marang Ukraina."

Multiple pejabat Western lan toko media wis dielingake ing sasi anyar saka invasi potensial saka Ukraine dening Rusia, sing nglumpukake luwih saka 100,000 tentara ing cedhak tapel wates Ukraina.

Penasihat Keamanan Nasional AS Jake Sullivan ujar minggu iki yen Rusia "nglebokake dhasar" kanggo invasi.

Ing pratelan ing dina Minggu, Menteri Luar Negeri Kanada Melanie Joly ngumumake bakal ngunjungi Ukraina minggu iki kanggo ngrembug cara kanggo nyegah "tumindak agresif" potensial dening Rusia.

Kremlin, sing nganggep independen, pro-Ukraina Kulon minangka kutukan kanggo ambisi neo-kekaisaran, nolak manawa ngrancang invasi, negesake manawa gerakan pasukane ing cedhak tapel wates Ukraina minangka "masalah kedaulatan."

Sanadyan, ing wawancara dina Minggu, juru wicoro Kremlin Dmitry Peskov nyatakake yen Moskow "nyedhiyakake hak" kanggo "nanggapi" kanggo masa depan. NATO panyebaran.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan