EU nutup entri gratis visa menyang kabeh negara

EU nutup entri gratis visa menyang kabeh negara
EU nutup entri gratis visa menyang kabeh negara
ditulis dening Harry Johnson

Asring digunakake dening warga sugih saka negara bebas visa kanggo circumvent syarat Schengen lan mriksa, kalebu sing dirancang kanggo mungkasi laundering dhuwit lan pendanaan teroris.

Print Friendly, PDF & Email

Kanggo pisanan tau, ing Uni-Eropa wis mutusaké kanggo tundhuk kabeh negara kanggo paukuman exemplary kanggo dagang ing passports sing menehi hak kanggo visa-free entri menyang pemblokiran Eropah.

Pulo cilik Republik Vanuatu, sing nglakoni skema "kewarganegaraan ing ijol-ijolan investasi", ana risiko dadi target pisanan. Sabanjure ing baris negara liyane sing menehi metu "paspor emas" kanggo akèh dhuwit.

"Sawetara negara kanthi sengaja ngiklanake kewarganegaraan minangka cara kanggo entuk akses gratis visa Uni-Eropa negara,” ing EU dokumen ngandika.

"Iki asring digunakake dening warga negara sing bebas visa kanggo ngatasi syarat lan pamriksan Schengen, kalebu sing dirancang kanggo mungkasi pencucian dhuwit lan pendanaan teroris."

Malah ing Uni-Eropa, ana negara sing ora teliti banget kanggo nerbitake paspor - EU saiki nuntut Malta lan Siprus, nuntut kahanan sing luwih angel kanggo menehi kewarganegaraan minangka ijol-ijolan kanggo investasi.

Kanggo negara-negara non-EU, luwih gampang Brussels menehi tekanan marang dheweke kanthi ngancam bakal mbatalake rezim bebas visa.

Nganti saiki, ing Uni-Eropa wis tau Applied langkah nemen - pambusakan saka regime visa-free. Saiki ana kesempatan pisanan kanggo nduduhake kekarepan Uni Eropa sing ora bisa dibantah - lan target pertama yaiku negara pulo cilik. Vanuatu, sing paspor mbukak wates 130 negara. Kanggo entuk dokumen kasebut kanggo wong manca, cukup kanggo "nandur modal" $ 130,000.

Ing taun-taun pungkasan, luwih saka 10,000 "investor" kasebut wis dadi warga negara Vanuatu. Penjualan paspor, miturut Investment Migration Insider, nggawa meh setengah saka kabeh penghasilan menyang negara pulo sing miskin. Udakara 40% "paspor emas" Vanuatu dituku dening wong Tionghoa.

Uni Eropa kuwatir yen ing antarane "Vanuatis" sing mentas dicithak ana wong sing ana ing dhaptar sing dikarepake internasional Interpol, uga karakter sing ragu-ragu saka Suriah, Yaman, Iran lan Afghanistan.

"We ngormati kedaulatan negara katelu ing prakara kewarganegaraan, nanging kita ora bakal ngidini hak kanggo visa-free entri kanggo EU digunakake minangka umpan kanggo investasi ing ijol-ijolan kanggo passport," Komisi Eropah ngandika ing sambungan karo idea kanggo Strip Vanuatu warga visa-free mlebu.

Yen negara anggota Uni Eropa setuju karo proposal Komisi Eropa, banjur sawise periode transisi rong sasi, saben wong sing nampa paspor Vanuatu sawise 2015 bakal kelangan hak kanggo mlebu tanpa visa menyang Uni Eropa. Larangan kasebut bakal dicabut yen pamrentah ngowahi aturan kasebut, ujare Komisi Eropa.

Komisi Eropa uga ujar manawa saiki ngawasi program sing padha utawa rencana paspor emas sing direncanakake ing sawetara negara liyane, kalebu negara Karibia lan Eropa Timur kayata Albania, Moldova lan Montenegro.

Miturut data paling anyar, pasar "paspor emas" global kira-kira regane $ 25 milyar saben taun.

Ing Eropah, biaya paspor saka $ 500 ewu (plus ana akeh birokrasi "red tape"), nanging ing negara pulo Karibia lan Samudra Pasifik, dokumen kewarganegaraan bisa luwih murah ($ 100- $ 150 ewu) lan tanpa wektu tundha sing ora perlu.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar