Krisis Thai Airlines Saiki Nampa Injeksi Awis US$187 Yuta

Gambar duweni Thai Airways

Bank Ekspor-Impor Thailand (EXIM Thailand) wis nyedhiyakake 6.2 milyar THB baht (udakara US $ 187 yuta) kanggo ndhukung 5 maskapai Thai (Thai Airways International, Thai Smile, Thai AirAsia, Thai VietJet Air, lan Bangkok Airways) kanggo mbantu dheweke. slamet saka krisis sing disebabake dening pandemi COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email

Jumlah sing ditampa dening saben maskapai benefisiari ora dingerteni saiki, nanging presiden bank kasebut, Rak Vorrakitpoktorn, ujar manawa dhukungan kasebut kalebu THB 3.5 milyar (US $ 105.5 yuta) ing relief utang lan THB 2.7 milyar liyane (kira-kira $ 81.5 yuta). ing garis kredit tambahan kanggo ngreksa likuiditas lan Staff.

Sawise kaget ing taun pisanan pandemi, industri maskapai penerbangan Thailand alon-alon wiwit pulih ing kuartal kaping papat 2021.

Iki amarga relaksasi larangan kanggo mlebu ing negara kasebut lan tekane turis pisanan. Nanging, reintroduction saka aturan ketat ing agêng-Desember nanggepi ing Varian Omicron wis maneh uncalan kahanan sing durung mesthi liwat Recovery wis pecah saka akeh maskapai.

Kaya Thai Airways, contone, operator panji Thai ngajokake perlindungan bangkrut ing Mei 2020, amarga utang luwih saka $3 milyar. Ing September 2020, pengadilan kebangkrutan pusat Bangkok mrentahake maskapai kasebut nglakoni program restrukturisasi perusahaan, sing terus nganti 2021.

Ing Oktober 2021, para wali menehi laporan kemajuan babagan implementasine proses restrukturisasi, sing nyatakake yen utang $ 39.09 yuta wis dilunasi marang para kreditur lan utang bakal terus dibayar sesuai karo rencana sing disetujoni ing wulan Juni dening bangkrut. pengadilan.

Malah ing Italia, Nanging, perusahaan wis masalah, wis mbukak prosedur buyaran kolektif sing melu 21 karyawan saka total 31 ing 2 bandara Italia utama Roma lan Milan.

#thailand

#thaiairlines

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Mario Masciullo - Khusus kanggo eTN

Ninggalake Komentar