Aplikasi Obat Anyar Investigasi kanggo Hepatitis B kronis

ditulis dening editor

Ana kira-kira 1.59 yuta pasien hepatitis B (CHB) kronis ing AS Ascletis Pharma Inc. ngumumake dina iki persetujuan aplikasi Investigational New Drug (IND) dening US Food and Drug Administration (FDA) lan ikisiasi pangembangan global ASC22 (Envafolimab) , antibodi PD-L1 kelas kapisan ing subkutan kanggo nambani fungsi hepatitis B kronis (CHB).

Print Friendly, PDF & Email

Makalah riset anyar [1], kanthi irah-irahan "Prevalensi Infeksi Virus Hepatitis B Kronis ing Amerika Serikat" sing diterbitake ing Juni 2020, nuduhake prevalensi sakabèhé kanggo infèksi virus hepatitis B kronis (HBV) ing AS kanthi 1.59 yuta pasien (kisaran) 1.25–2.49 yuta). Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) lan Departemen Kesehatan lan Layanan Manungsa AS (DHHS) wis ngumumake rencana eliminasi hepatitis resmi.

ASC22 Phase IIb study (ClinicalTrials.gov Identifier: NCT04465890) minangka uji klinis acak, siji-buta, kontrol plasebo, multi-pusat ing China sing ngevaluasi khasiat lan safety 149 pasien CHB kanggo perawatan 24 minggu 1 mg / kg utawa 2.5 mg / kg ASC22 utawa plasebo sing cocog diwenehi saben rong minggu (Q2W) kanthi kombinasi NAs. Asil interim, sing ditampa kanggo presentasi lisan ing Late Breaking Session ing The Liver Meeting® 2021 dening American Association for the Study of Liver Diseases (AASLD) nuduhake yen ing pasien kanthi tingkat antigen permukaan hepatitis B baseline (HBsAg) ≤ 500 IU / mL, kira-kira 19% (3/16) pasien ing grup perawatan entuk mundhut HBsAg versus ora ana subyek sing entuk mundhut HBsAg ing klompok plasebo lan ora ana rebound sawise dosis pungkasan ASC22, sing nuduhake penyembuhan fungsional HBV.

Pasinaon klinis Fase IIa lan IIb ASC22 kanggo obat fungsional HBV dipilih kanggo dilebokake ing "Ringkesan Rapat Liver Paling Apik" ing 2021 dening panitia tinjauan AASLD. Gawan kasebut minangka pakurmatan tunggal lan nuduhake tingkat dhuwur sing panitia review AASLD nganggep riset Ascletis ing perawatan fungsional CHB.

Ascletis ngumumake wis entuk lisensi global lan eksklusif wiwit 8 November 2021 saka Suzhou Alphamab kanggo ngembangake lan komersialisasi ASC22 kanggo kabeh penyakit virus kalebu Hepatitis B. Penjualan buku Ascletis sacara global kanggo ASC22 kabeh penyakit virus.

ASC22 minangka imunoterapi tahap klinis paling maju ing donya kanggo tamba fungsional CHB, yaiku mundhut HBsAg, liwat pamblokiran jalur PD-1/PD-L1.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

2 Komentar