Ekonomi Donya Terbuka: Apa China Nduwe Jawaban?

ditulis dening editor

Kepiye ekonomi paling gedhe nomer loro ing donya nyadari wutah sanajan ana tantangan kalebu kebangkitan epidemi sporadis lan lingkungan eksternal sing rumit?

Print Friendly, PDF & Email

Laporan Risiko Global Forum Ekonomi Dunia (WEF) ngelingake manawa stagnasi ekonomi minangka tantangan paling serius sing isih ana saka pandemi COVID-19. Nanging, China nyuntikake kapercayan menyang ekonomi jagad kanthi data resmi dirilis dina Senin sing nuduhake ekonomine tuwuh stabil ing taun 2021.          

Mbangun ekonomi donya sing mbukak, ngrampungake kerjasama nglawan pandemik, lan nyegerake pembangunan global - telung aspek sing disorot ing pidato Presiden China Xi Jinping ing sesi virtual WEF dina Senin - minangka pitunjuk kanggo jawaban kasebut, uga solusi kanggo global utama liyane. tantangan.

Kepiye carane ningkatake pemulihan ekonomi donya?

Kanggo ningkatake kemajuan sing mantep lan padhet ing pemulihan ekonomi global, Xi ujar manawa negara-negara kudu njelajah pemacu pertumbuhan ekonomi anyar, cara urip sosial anyar lan jalur anyar kanggo ijol-ijolan wong-wong.

"Kita kudu ngilangi alangan, dudu tembok. Kita kudu mbukak, ora nutup. Kita kudu ngupaya integrasi, ora decoupling. Iki minangka cara kanggo mbangun ekonomi jagad terbuka, "ujare.

Ekonomi utama kudu ndeleng jagad iki minangka komunitas siji lan nambah transparansi kabijakan, negara maju utama kudu ngetrapake kabijakan ekonomi sing tanggung jawab lan ngatur spillovers kebijakan, lan institusi ekonomi lan finansial internasional kudu muter peran sing konstruktif kanggo nyegah risiko sistemik, tambah dheweke.

Xi uga negesake nggawe aturan umum sing bisa ditampa lan efektif kanggo intelijen buatan lan ekonomi digital, lan nggawe lingkungan sing mbukak, adil lan ora diskriminatif kanggo inovasi ilmiah lan teknologi.

Babagan peran lan upaya China sajrone proses kasebut, dheweke ujar manawa negara kasebut bakal terus ngupayakake pembangunan sing berkualitas tinggi, tetep setya kanggo reformasi lan mbukak, lan nampani kabeh jinis modal sing beroperasi ing China kanggo nduwe peran positif ing pembangunan negara. .

"Kita duwe kapercayan ing masa depan ekonomi China," ujare, nyoroti daya tahan sing kuat, potensial gedhe lan kelestarian ekonomi China ing jangka panjang.

Sauntara kuwi, dheweke negesake manawa China ora bakal tuwuh ekonomi kanthi biaya kekurangan sumber daya lan degradasi lingkungan, lan bakal ngetrapake tembung kasebut kanggo nggayuh puncak karbon lan netralitas karbon.

Kepiye carane ngatasi pandemi?

"Kapercayan lan kerjasama sing kuat minangka cara sing bener kanggo ngalahake pandemik," ujare, njelasake solusi kasebut.

Negara-negara kudu kerja sama ing riset lan pangembangan obat-obatan, lan "nganggo vaksin kanthi lengkap minangka gaman sing kuat," ujare, negesake manawa distribusi vaksin sing adil, vaksinasi nyepetake lan nutup celah imunisasi global.

China bakal nyedhiyakake 1 milyar dosis liyane menyang negara-negara Afrika, kalebu 600 yuta dosis minangka sumbangan, lan nyumbang 150 yuta dosis kanggo anggota Asosiasi Bangsa-Bangsa Asia Tenggara, dheweke ngumumake.

Kepiye carane ningkatake pembangunan global?

Inisiatif Pembangunan Global minangka kabegjan umum sing mbukak kanggo saindenging jagad, lan China siyap kerja bareng karo negara liya kanggo nggabungake inisiatif kasebut dadi tumindak konkrit, ujare Xi, njaluk upaya kanggo nyepetake pamisah pembangunan lan nyegerake pembangunan global.

Dheweke ngusulake inisiatif kasebut - sing nyorot pangembangan global menyang tahap anyar pertumbuhan sing seimbang, koordinasi lan inklusif nalika ngadhepi kejutan pandemik COVID-19 - ing September 2021.

Proteksionisme, unilateralisme, lan praktik hegemoni lan bullying "nglawan arus sejarah," dheweke ngelingake.

"Cara sing bener kanggo kamanungsan yaiku pembangunan sing tentrem lan kerjasama win-win," ujare.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar