Panel Anyar kanggo Ngapikake Kesetaraan Kesehatan ing Tenaga Kerja

ditulis dening editor

Digbi Health today announced incorporating ethnic-specific risk scores for nutrition, fitness, obesity, diabetes, hypertension, mental and digestive health across its virtual care program for people living with polychronic physical and mental illness associated with inflammatory gut and weight.

Print Friendly, PDF & Email

Wis ditemtokake manawa risiko penyakit, alergi pangan, komposisi mikrobioma usus, lan risiko farmasi beda-beda sacara signifikan miturut etnis lan jender amarga ana ing genetika lan mikrobioma usus saka individu - A) Amerika Afrika duwe risiko genetik sing luwih dhuwur kanggo hipertensi lan kanker paru-paru sanajan tingkat ngrokok luwih murah, B) wanita kulit ireng luwih cenderung kena kanker payudara, C) Wong diwasa Hispanik duwe risiko diabetes sing luwih dhuwur. D) Wong India Asia duwe risiko penyakit kardiovaskular kaping papat luwih dhuwur sanajan BMI normal, ora ngrokok lan vegetarian. ngembangake kanker usus gedhe dibandhingake karo etnis ing saindenging jagad lan, G) wanita kulit putih duwe risiko penyakit pencernaan lan inflamasi sing luwih dhuwur kaya arthritis.

Pengujian genetik wis saya nyebar, kanthi mayuta-yuta wong Amerika nganakake tes genetik ing omah. Pengusaha lan rencana kesehatan ngetrapake program perawatan digital kanggo karyawan. Senadyan popularitas, tes genetik saiki lan program perawatan digital gagal kanggo akun bhinéka jender lan etnis.

Khususé, 78% studi genetika asalé saka wong-wong sing mayoritas keturunan Eropah lan umume pedoman perawatan digital adhedhasar studi sing ditindakake karo populasi lanang kulit putih, sanajan mung 16% saka populasi, sing nyebabake ketimpangan sing signifikan ing asil perawatan. kanggo wanita lan wong warna.

Skor genetik anyar Digbi ngatasi ketimpangan asil kesehatan lan perawatan kasebut dipersonalisasi nggunakake leluhur etnis anggota, diukur kanthi urutan DNA, mikrobioma usus, kabiasaan panganan, lan pilihan panganan. Ing panaliten sing mentas diterbitake saka 393 wong diwasa, program perawatan polychronic Digbi mbuktekaken efektif ing antarane etnis lan tingkat penghasilan.

"Pancen masalah banget kanggo kesehatan tenaga kerja sing saya akeh macem-macem kanggo mbatesi data mikrobioma genetik, usus menyang siji populasi lan program perawatan digital siji-ukuran-cocok-kabeh sing wis mbuktekake bias menyang siji jender lan etnis. Tim ilmu pengetahuan lan perawatan Digbi setya ngilangi disparitas asil kesehatan nalika nambah pemahaman babagan ilmu mikrobioma genetik lan usus, "ujare Ranjan Sinha, Pendhiri lan Kepala Eksekutif Digbi Health.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar