Kamboja Miwiti Taun Anyar Kanthi Netralitas Karbon ing taun 2050

ditulis dening editor

Kamboja miwiti taun anyar minangka negara pisanan ing Asia Tenggara sing nerbitake rencana kanggo nggayuh netralitas karbon ing taun 2050. Peta dalan, sing dikenal kanthi resmi minangka "Strategi Jangka Panjang kanggo Netralitas Karbon (LTS4CN)", diajukake menyang Konvensi Perserikatan Bangsa-Bangsa. babagan Perubahan Iklim (UNFCCC) tanggal 30 Desember 2021.

Print Friendly, PDF & Email

Iki netepi janji Perdana Menteri Hun Sen kanggo nampilake rencana kasebut ing pungkasan taun 2021 lan ngetutake janji pamrentahane, ing COP26 Glasgow November kepungkur, kanggo nyuda emisi gas omah kaca ing Kamboja kanthi luwih saka 40 persen tingkat median. ing 2030.

"Implementasi strategi netralitas karbon ing Kamboja samesthine bakal nambah PDB negara kita meh 3 persen lan nggawe sawetara 449,000 lapangan kerja ing taun 2050" ujare Say Samal, Menteri Lingkungan kanggo Kamboja. "Reformasi sektor kehutanan, dekarbonisasi sistem transportasi lan promosi proses produksi tetanèn lan barang-barang karbon rendah bakal nuntun dalan menyang ekonomi sing luwih ijo lan kamakmuran sing luwih lestari kanggo kabeh."

Menteri Samal memuji upaya pamrentahane, Kementerian Lingkungan Hidup, lan Dewan Nasional kanggo Pembangunan Lestari Kamboja amarga komitmen ngluwihi nulis ing kertas. "Ing wektu apik lan ala, Perdhana Mentri Hun Sen wis mbuktekaken bilih piyambakipun punika wong saka tembung, lan aku bangga ing tindakake conto kang" ngandika Say Samal. "Kamboja duwe kewajiban serius kanggo nindakake bagean kasebut, bebarengan karo negara-negara maju, kanggo entuk emisi karbon dioksida nol net ing taun 2050."

"Strategi jangka panjang kanggo Neutralitas Karbon (LTS4CN)" Kamboja dirancang kanggo dadi pendekatan sinergis sing ngupaya ngimbangi pertumbuhan ekonomi lan keadilan sosial kanthi pengurangan gas omah kaca lan ketahanan iklim. Program Aliansi Perubahan Iklim Kamboja (dibiayai dening Uni Eropa, Swedia, lan Program Pembangunan Perserikatan Bangsa-Bangsa), Inggris Raya, Bank Dunia, Organisasi Pangan lan Pertanian Perserikatan Bangsa-Bangsa, Institut Pertumbuhan Hijau Global lan Agence Française de Développement wis nyumbang keahlian sing ekstensif kanggo nyiapake strategi iki. We are paling ngucapke matur nuwun kanggo input, lan kita welcome bantuan ing taun teka.

Kamboja duwe 400 megawatt foothold ing pembangunan energi solar. Negara kasebut nyingkiri pembangkit listrik tenaga batubara lan pangembangan tenaga hidro ing Kali Mekong wis dibuwang. "Kita ndeleng "REDD" nalika nerangake sumber daya kehutanan" ujare Say Samal. "REDD, kaya ing "Ngurangi Emisi saka Deforestasi lan degradasi alas ing negara berkembang" - program sing disponsori dening Perserikatan Bangsa-Bangsa. Kamboja duwe komitmen kanggo nyuda deforestasi nganti setengah ing taun 2030 lan nggayuh nol emisi ing sektor kehutanan ing taun 2040.

Kita wis ndeleng komunitas global teka bebarengan kanggo ngadhepi ancaman biologi sing umume ora bisa dibayangake rong taun kepungkur. Nanging, kita wis dielingake. Ayo padha ngrungokake peringatan babagan pemanasan global. Ayo kita ngetrapake awake dhewe kanthi tekad sing padha, kanthi nambah pendanaan internasional kanggo inisiatif mitigasi owah-owahan iklim. Kamboja wis siyap.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar