Indonesia bakal pindhah ibukutha menyang kutha anyar ing alas Kalimantan

Gambar sing digawe komputer sing dirilis dening Nyoman Nuarta nuduhake desain istana presiden Indonesia ing ibukutha anyar ing Kalimantan Timur.
Gambar sing digawe komputer sing dirilis dening Nyoman Nuarta nuduhake desain istana presiden Indonesia ing ibukutha anyar ing Kalimantan Timur.
ditulis dening Harry Johnson

Aglomerasi ing Jakarta, sing nduwe luwih saka 30 yuta jiwa, wis suwe ngalami masalah infrastruktur lan kemacetan. Kekuwatan banjir lan owah-owahan iklim uga nyebabake sawetara spesialis iklim ngelingake manawa kutha gedhe bisa tenggelam ing banyu ing taun 2050.

Print Friendly, PDF & Email

Indonesia katon bakal entuk ibukutha anyar. Anggota parlemen Indonesia saiki milih ndhukung undang-undang sing nyetujoni relokasi sing bakal nggawe ibukutha negara pindhah udakara 2,000 kilometer saka kutha. Jakarta ing pulo Jawa.

Inisiatif kasebut pisanan diumumake Presiden Joko Widodo ing April 2019.

undang-undang anyar liwati Indonesiaparlemen 's nyetujui relokasi ibukutha bangsa saka Jakarta menyang kutha anyar sing bakal dibangun saka awal ing salah sawijining pulo paling gedhe ing Indonesia.

Diarani 'Nusantara', kutha anyar iki bakal dibangun ing tlatah alas alas ing provinsi Kalimantan Timur ing pulo Kalimantan, sing dienggo bareng karo Indonesia karo Malaysia lan Brunei.

Masalah sing diadhepi ibukutha saiki kasebut minangka alasan kanggo pindhah dadakan. JakartaAgglomerasi, sing dadi omah kanggo luwih saka 30 yuta wong, wis suwe ngalami macem-macem masalah infrastruktur lan kemacetan. Kekuwatan banjir lan owah-owahan iklim uga nyebabake sawetara spesialis iklim ngelingake manawa kutha gedhe bisa tenggelam ing banyu ing taun 2050.

saiki, Indonesia ketoke duwe tekad mbangun 'utopia' sing ramah lingkungan ing alas alas 56,180 hektar ing Kalimantan. Gunggunge 256,142 hektar wis dilindhungi undhang-undhang kanggo proyek kasebut, kanthi umume tanah sing dimaksudake kanggo ekspansi kutha ing mangsa ngarep.

"Iki [ibukutha] ora mung duwe kantor pemerintah, kita pengin mbangun metropolis cerdas anyar sing bisa dadi magnet kanggo bakat global lan pusat inovasi," ujare Widodo ing pidato ing universitas lokal, Senin.

Presiden uga ujar manawa warga ibukutha anyar bakal bisa "mancal lan mlaku ing endi wae amarga ora ana emisi."

Nanging, proyek kasebut wis entuk kritik saka aktivis lingkungan, sing ujar manawa urbanisasi Borneo bakal mbebayani ekosistem alas udan lokal sing wis kena pengaruh pertambangan lan perkebunan kelapa sawit.

Biaya proyek kasebut durung diumumake kanthi resmi, nanging sawetara laporan media sadurunge nyaranake bisa nganti $33 milyar.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar