Wanita pisanan ing 20 taun dijenengi Presiden anyar Parlemen EU

Wanita pisanan ing 20 taun dijenengi Presiden anyar Parlemen EU
Roberta Metsola
ditulis dening Harry Johnson

Metsola ujar manawa "wektu Parlemen Eropa dipimpin dening wong wadon," saengga EU bisa ngirim pesen positif kanggo "saben bocah wadon enom" ing saindenging bawana.

Print Friendly, PDF & Email

Roberta Metsola, sing wis dadi anggota saka Parlemen Eropa kanggo Malta wiwit 2013, wis dijenengi minangka Présidhèn anyar Parlemen EU, nggantosaken politisi Italia David Sassoli, sing tilar donya tanggal 11 Januari 2022.

Sadurunge, Metsola, 42, dadi wakil presiden pisanan ing Parlemen Eropa ing mangsa Sassoli.

Ing video sing dikirim menyang Twitter sadurunge pemilihan, Metsola ujar manawa "wektu sing Parlemen Eropa dituntun wong wadon,” mangkono si EU bisa ngirim pesen positif kanggo "saben cah wadon enom" tengen bawana.

Ing janji marang anggota parlemen, Metsola ujar manawa dheweke pengin "nangkep maneh rasa pangarep-arep lan semangat" ing proyek Eropa, ngupaya nyambungake karo warga ngluwihi "gelembung" Brussels lan Strasbourg.

Nalika dheweke mung mahasiswa, Metsola kampanye kanggo Malta kanggo gabung ing EU, sing ditindakake ing taun 2004, dadi negara anggota paling cilik ing blok kasebut kanthi populasi mung luwih saka 500,000.

Sadurunge Pemilu Metsola kang, ing EU Parlemen mung duwe rong présidhèn wanita, loro saka Prancis, wiwit dadi majelis sing dipilih langsung: Simone Veil wiwit taun 1979 nganti 1982 lan Nicole Fontaine wiwit taun 1999 nganti 2002.

Sadurunge tanggal pungkasan kanggo nominasi ing 5pm wektu lokal (4:00 GMT) Senin, papat calon, kalebu Metsola, wis sijine jeneng. Dheweke ngalahake Alice Bah Kuhnke saka Swedia, Kosma Zlotowski saka Polandia, lan Sira Rego saka Spanyol.

Pemilu kasebut dipicu dening tiwas Sassoli tanggal 11 Januari 2022, sawise dheweke dirawat ing rumah sakit kanthi kasus radhang paru-paru sing disebabake dening legionella lan ngalami "komplikasi serius amarga disfungsi sistem kekebalan."

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar