Awak Cathay Pacific ditangkep ing Hong Kong amarga nglanggar COVID-19

Awak Cathay Pacific ditangkep ing Hong Kong amarga nglanggar COVID-19
Awak Cathay Pacific ditangkep ing Hong Kong amarga nglanggar COVID-19
ditulis dening Harry Johnson

Cathay Pacific disalahake amarga nyebarake Omicron ing komunitas Hong Kong, karo Kepala Eksekutif Hong Kong saiki, Carrie Lam, sing nyebutake operator udara unggulan kasebut lan ngluncurake rong penyelidikan menyang perusahaan kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

Loro mantan kru maskapai wis dicekel lan didakwa Hong Kong amarga diduga nglanggar larangan anti-COVID-19 kutha.

Miturut pratelan sing ditanggepi polisi Hong Kong, loro pramugari wis bali menyang Hong Kong saka Amerika Serikat tanggal 24 lan 25 Desember lan wis "nindakake kegiatan sing ora perlu" sajrone wektu pamisahan omah.

Pranyatan kasebut ora ngenali operator udhara kasebut, nanging pengumuman polisi HK teka sawise Cathay Pacific dilaporake awal wulan iki yen wis mecat rong kru udara sing diduga nglanggar protokol COVID-19.

Kaloro anggota kru udara sing ditahan dites positif kanggo varian Omicron virus COVID-19 sing nyebar kanthi cepet. Yen disalahké, bisa dipenjara nganti nem sasi ing Hong Kong lan didenda nganti HK$5,000 ($642).

Cathay Pacific wis disalahake kanggo panyebaran awal Omicron menyang Hong Kong komunitas, karo Ketua Eksekutif Hong Kong saiki, Carrie Lam, singling metu operator udhara kapal penggedhe lan miwiti loro investigations menyang perusahaan.

Cathay Pacific Ketua Patrick Healy ujar manawa maskapai kasebut kerja sama karo pamrentah Hong Kong babagan pemeriksaan kasebut, sing fokus marang ora tundhuk karo aturan koronavirus lan daptar tugas kru menyang penerbangan kargo.

Hong Kong wis terus-terusan ngganti aturan karantina kanggo kru udara, kanthi dramatis ngencengi sawise wabah Omicron ing pungkasan Desember, meksa Cathay Pacific kanggo mbatalake umume penerbangan penumpang lan kargo sing direncanakake ing wulan Januari.

Cathay Pacific wis berjuang kanggo kru akeh penerbangan sanajan sadurunge watesan COVID-19 diketat, amarga sawetara tujuan ngandelake pilot sing dadi sukarelawan kanggo mabur daptar tugas sing ngganggu sing dikunci ing kamar hotel nganti limang minggu.

Healy ujar manawa kru maskapai kasebut wis nginep luwih saka 62,000 bengi ing hotel karantina Hong Kong ing taun 2021, ora ana sing kena infeksi COVID-19 sajrone wolung wulan pertama taun kasebut. Kabeh kru wis divaksinasi kanthi lengkap.

Hong Kong ngetutake pendekatan "toleransi nol" daratan China kanggo ngontrol COVID-19 amarga jagad liyane pindhah menyang urip karo coronavirus.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar