Keputusan Resmi Anyar Rwanda karo Masyarakat Konservasi Margasatwa

Gambar duweni Jeffrey Strain saka Pixabay

Rwanda bakal dadi markas regional Wildlife Conservation Society (WCS) sawise Presiden Paul Kagame nandatangani dekrit babagan panyiapan markas ing negarane. Wildlife Conservation Society minangka organisasi internasional nirlaba sing tanggung jawab kanggo konservasi satwa lan manajemen taman ing saindenging jagad.

Print Friendly, PDF & Email

Tujuan WCS yaiku kanggo ngreksa panggonan liar paling gedhe ing donya ing 14 wilayah prioritas sing dadi omah kanggo luwih saka 50 persen keanekaragaman hayati ing donya. Kaputusan presiden sing menehi wewenang marang WCS kanggo duwe kursi ing Rwanda diterbitake ing Warta Resmi tanggal 31 Desember 2021, ujare laporan saka Kigali.

The Masyarakat Konservasi Kewan bakal dilisensi duwe prasarana ing Rwanda kalebu bangunan, tanah, peralatan, kantor, laboratorium, lan fasilitas liyane sing bakal nulungi kewajibane miturut syarat perjanjian sing ditandatangani dening loro pihak.

Persetujuan kasebut uga nemtokake manawa peralatan sing dibutuhake WCS sajrone kerja saben dina bakal entuk pambebasan pajak lan Pamrentah Rwanda bakal nggampangake Visa supaya staf internasional kerja ing Rwanda. Buruh lan kulawargane bakal duwe kekebalan lan kesempatan sing padha karo wong liya ing tingkat lokal, ujare laporan kasebut.

Kehadiran WCS ing Rwanda bakal mbantu ngleksanakake proyek konservasi satwa ing negara liya kanggo ngatasi dampak saka owah-owahan iklim. Organisasi kasebut uga nindakake riset babagan keanekaragaman hayati, konservasi lintas wates lan aktivitas keanekaragaman hayati, lan ngenali solusi kanggo masalah sing ngancam sumber daya alam.

Didegaké ing taun 1895, ing Amerika Serikat (AS), WCS minangka Organisasi Non-Pemerintah (NGO) kanthi kantor pusat ing New York.

Rapat kabinet Rwanda wis disetujoni ing Desember taun kepungkur, panjaluk kanggo nyalonake Taman Nasional Nyungwe minangka situs Warisan Donya UNESCO. Nyungwe Park regane US$4.8 milyar kanthi regane lan nyedhiyakake 2 kali paling gedhe ing donya - Kongo lan Kali Nil. Iki uga minangka sumber paling ora 70 persen banyu tawar Rwanda.

Proyek konservasi lan tahan iklim sing dijuluki "Membangun Ketahanan Komunitas Rentan kanggo Variabilitas Iklim ing Pembagian Nil Kongo Rwanda liwat Restorasi Hutan lan Lanskap" bakal ditindakake ing sekitar Taman Nasional Nyungwe, Taman Nasional Gunung Api, lan Taman Nasional Gishwati-Mukura.

Lanskap Gishwati-Mukura wis diakoni sacara internasional sawise ditetepake minangka cagar biosfer UNESCO, dene Taman Nasional Gunung Api sing dikenal kanthi gorila gunung ditetepake minangka cagar biosfer pirang-pirang taun kepungkur.

#rwanda

#rwandawildlife

#konservasi satwa

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Ninggalake Komentar