Gates lan Wellcome Ikrar US$300 Yuta kanggo Tanggepan COVID-19

ditulis dening editor

Yayasan kasebut njaluk pimpinan jagad kanggo ndhukung Koalisi Inovasi Kesiapsiagaan Epidemik (CEPI) kanggo mbantu mungkasi krisis COVID-19, nyiapake pandemi ing mangsa ngarep, lan ngatasi ancaman epidemi.

Print Friendly, PDF & Email

Dina iki, Yayasan Bill & Melinda Gates lan Wellcome saben janji US $ 150 yuta kanthi total US $ 300 yuta menyang Koalisi Inovasi Kesiapsiagaan Epidemik (CEPI), kemitraan global sing diluncurake limang taun kepungkur minggu iki dening pamrentah Norwegia lan India, Gates Foundation, Wellcome, lan Forum Ekonomi Donya. Janji kasebut sadurunge konferensi pengisian global ing wulan Maret kanggo ndhukung rencana limang taun visioner CEPI supaya bisa nyiapake, nyegah, lan kanthi adil nanggapi epidemi lan pandemik ing mangsa ngarep.

Wiwit diwiwiti, CEPI duwe peran ilmiah sing penting kanggo ngatasi epidemi ing saindenging jagad, ngawasi sawetara terobosan ilmiah lan nggawe kesiapan pandemi ing tengah agenda R&D kesehatan global. Nalika pandemi COVID-19 diwiwiti, CEPI langsung nanggapi, mbangun salah sawijining portofolio calon vaksin COVID-19 sing paling gedhe lan paling maneka warna ing donya-14 kabeh, kalebu enem sing terus nampa dana, lan telu sing wis diwenehake darurat. nggunakake dhaptar dening Organisasi Kesehatan Dunia (WHO).

CEPI nggawe investasi awal kanggo pangembangan vaksin COVID-19 Oxford-AstraZeneca, sing saiki nylametake nyawa ing saindenging jagad. Pungkasan wulan, vaksin COVID-19 berbasis protein Novavax-dibiayai umume dening CEPI-nampa dhaptar panggunaan darurat WHO lan siap mbantu upaya ngontrol pandemik sacara global. Luwih saka 1 milyar dosis vaksin Novavax saiki kasedhiya kanggo COVAX, inisiatif global sing dipimpin dening CEPI sing tujuane nyedhiyakake akses sing adil menyang vaksin COVID-19. CEPI uga terus nggarap vaksin COVID-19 generasi sabanjure, kalebu vaksin lan tembakan COVID-19 "varian-bukti" sing bisa nglindhungi kabeh koronavirus, sing bisa ngilangi ancaman pandemi koronavirus ing mangsa ngarep.

Ngluwihi COVID-19, CEPI wis ngisi kesenjangan penting kanggo ndhukung ekuitas vaksin bebarengan karo R&D. CEPI saiki ndhukung riset lan pangembangan vaksin sing bisa diakses nglawan penyakit infèksius liyane, kalebu vaksin sing sepisanan tekan uji klinis nglawan virus Nipah lan Lassa sing agawe. Organisasi kasebut uga nduweni peran kritis ing upaya kanggo mungkasi Ebola, kalebu ndhukung pangembangan vaksin Ebola kapindho dening Janssen. Saliyane ngembangake ilmu pengetahuan sing ndasari pangembangan vaksin lan platform vaksin anyar, CEPI fokus kanthi dramatis nyuda wektu sing dibutuhake kanggo ngembangake vaksin sing nylametake marang ancaman virus anyar (disebut "Penyakit X") - sajrone 100 dina saka patogen. diurutake. Iki nggambarake kombinasi skala lan kacepetan sing bisa nylametake mayuta-yuta nyawa lan triliunan dolar.

Pandemi kasebut wis mbalek maneh ing ombak ing saindenging jagad, sing nuduhake peran penting organisasi internasional kaya CEPI sing nggawe akses sing adil ing inti misi kasebut. Data anyar saka Universitas Northeastern nuduhake manawa kasedhiyan vaksin ing negara-negara berpendapatan murah kaya Kenya padha karo negara-negara berpendapatan tinggi kaya Inggris utawa AS, 70 persen tiwas COVID-19 nganti saiki bakal dicegah.

Inggris bakal dadi tuan rumah konferensi pengisian CEPI tanggal 8 Maret 2022, ing London. Acara penggalangan dana kasebut bakal nglumpukake pamrentah, dermawan, lan donor liyane kanggo ndhukung rencana limang taun CEPI kanggo ngatasi risiko pandemi lan epidemi, sing bisa nyegah jutaan tiwas lan triliunan dolar karusakan ekonomi.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar