Dampak gedhe saka COVID-19 marang Pasien Ginjel Nggunakake Dialisis

ditulis dening editor

National Kidney Foundation (NKF) lan American Society of Nephrology (ASN) nandheske posisi precarious wong sing gagal ginjel, sing immunocompromised, ngadhepi nalika gelombang Omicron anyar terus nyebar ing antarane pasien lan staf ing fasilitas dialisis. Kasus COVID-19 nyebabake penyakit serius, meksa wektu perawatan sing disingkat kanggo pasien, lan nambah kekurangan staf lan pasokan sing ngalangi akses menyang perawatan sing nyukupi urip iki. Dampak COVID-19 marang wong sing lara ginjel nyebabake penurunan pertama jumlah pasien dialisis ing Amerika Serikat sajrone 50 taun sejarah Program ESRD Medicare.

Print Friendly, PDF & Email

Kekurangan staf lan pasokan uga nyebabake penutupan fasilitas dialisis lan backlogs kanggo mindhah pasien ing antarane dialisis, rumah sakit, lan Fasilitas Perawat Terampil (SNF). Sanajan nyepetake akses menyang dialisis ing omah nggampangake jarak sosial lan bisa nyuda kekurangan tenaga kerja, solusi potensial iki ora bakal ngrampungake masalah akut. Tindakan langsung dibutuhake kanggo mesthekake yen fasilitas dialisis duwe akses menyang pasokan lan staf sing dibutuhake.

NKF lan ASN nyaranake pamrentah federal, negara bagian, lan lokal:

• Intervensi kanggo ngenthengake krisis pasokan (contone, konsentrat dialisat) ing fasilitas dialisis amarga kekurangan personel gudang lan truk.

• Nyebarake topeng rai tingkat dhuwur sing disetujoni pemerintah menyang fasilitas dialisis.

• Ngaso peraturan saiki dening Pusat Layanan Medicare lan Medicaid (CMS) sing mbutuhake panggunaan jarum suntik saline sing wis diisi, sing ora kasedhiya ing sawetara lokasi, nganti krisis akut liwati.

• Nyengkuyung pamrentah negara lan federal kanggo ngidini timbal balik kanggo perawat ngidini praktik intrastate, preduli saka negara kasebut minangka negara kompak, sajrone krisis akut iki.

Ana 783,000 wong ing Amerika Serikat sing nandhang gagal ginjel, lan mung kurang saka 500,000 wong kasebut mbutuhake dialisis sing nylametake urip sing dikirim ing pusat dialisis kaping telu seminggu, patang jam saben dina. Sajrone perawatan dialisis, pasien biasane lungguh ing cedhak pasien lan staf liyane ing fasilitas sing ora duwe ventilasi apik. Akeh pasien kasebut luwih tuwa, berpenghasilan rendah, lan saka komunitas sing ora duwe bathi, lan umume duwe kahanan sing ndasari kaya diabetes lan penyakit kardiovaskular.

Sanajan upaya bebarengan dening organisasi dialisis, ahli nefrologi, lan dokter liyane kanggo alon-alon nyebarake, COVID-19 terus nyebar liwat fasilitas dialisis. Miturut data saka Sistem Data Renal AS, 15.8% saka kabeh pasien sing dialisis ing Amerika Serikat wis kena COVID-19 ing pungkasan taun 2020. Sajrone gelombang musim dingin 2020, kematian saben minggu amarga COVID-19 nganti meh 20. % lan kematian taunan sajrone 2020 udakara 18% luwih dhuwur tinimbang ing 2019.1

Senadyan tingkat infeksi lan kematian sing dhuwur, pasien dialisis ora diprioritasake kanggo akses menyang imunisasi nalika vaksin kasedhiya setahun kepungkur sanajan bukti nuduhake yen respon imun kanggo vaksinasi tumpul ing pasien dialisis. Salajengipun, sanajan tingkat antibodi mudhun luwih cepet ing pasien dialisis tinimbang ing populasi umum, pasien dialisis ora diprioritasake dening Food and Drug Administration (FDA) utawa Centers for Disease Control and Prevention (CDC) nalika dosis katelu vaksin disetujoni. ing Agustus.2 Kajaba iku, pasien dialisis uga ora kalebu saka klompok sing layak nampa terapi antibodi prophylactic long-acting sing nargetake virus SARS-CoV-2. Pungkasan, Institut Kesehatan Nasional ora entuk dana kanggo riset COVID-19 kanggo mbantu wong sing lara ginjel utawa gagal ing salah sawijining paket bantuan taun kepungkur.

Tantangan liyane yaiku ora ana terapi sing cocog kanggo wong sing gagal ginjel. Nalika terapi sing nyuda risiko COVID-19 muncul, indikasi saiki ora kalebu wong sing gagal ginjel amarga wong-wong iki asring ora kalebu ing uji klinis. Praktek iki ora bisa ditampa. NKF lan ASN njaluk manufaktur supaya mesthekake yen produk kasebut kalebu dosis kanggo pasien gagal ginjel. Salajengipun, kita nggusah FDA kanggo ngenali nyuda kakebalan ing wong divaksinasi gagal ginjel lan mesthekake perawatan disetujoni liwat Emergency Use Authorization (EUA) kanggo pasien immunocompromised.

Nalika Administrasi Biden tuku terapi COVID-19 novel kanggo distribusi ing Amerika Serikat, penting kanggo pasien lan staf dialisis diprioritasake kanggo akses. Gagal menehi prioritas pasien dialisis kanggo akses menyang vaksinasi ing wiwitan pandemi iki nduwe pengaruh sing akeh ing rawat inap lan pati. Kita kudu ora ngidini kesalahan sing padha kedadeyan maneh.

Pungkasan, COVID-19 digandhengake karo risiko ciloko ginjel akut (AKI) sing signifikan, sanajan ing wong sing duwe fungsi ginjel sing tetep, nyebabake penyakit serius lan malah pati, lan asring mbutuhake dialisis lan terapi penggantian ginjel liyane. Bola-bali sajrone pandemi, lan sepisan maneh, sajrone lonjakan Omicron saiki, akeh rumah sakit sing berjuang kanggo nyedhiyakake perawatan nylametake nyawa iki kanggo pasien amarga kekurangan staf lan persediaan sing dilatih.

Penting banget yen Amerika Serikat nindakake kabeh kekuwatane kanggo nyiapake lonjakan ing mbesuk ing kasus COVID-19 lan nyegah kematian sing ora perlu ing antarane wong sing paling rawan. NKF lan ASN siyap kerja sama karo pembuat kebijakan lan manufaktur kanggo nggayuh tujuan kasebut.

Kasunyatan Penyakit Ginjel

Ing Amerika Serikat, kira-kira 37 yuta wong diwasa duwe penyakit ginjel, uga dikenal minangka penyakit ginjel kronis (CKD) - lan kira-kira 90 persen ora ngerti yen dheweke duwe. 1 saka 3 wong diwasa ing AS ana ing risiko penyakit ginjel. Faktor risiko kanggo penyakit ginjel kalebu: diabetes, tekanan darah tinggi, penyakit jantung, obesitas, lan riwayat kulawarga. Wong Amerika Ireng/Afrika, Hispanik/Latino, American Indian/Alaska Native, Asian American, utawa Native Hawaiian/Other Pacific Islander luwih beresiko nandhang penyakit kasebut. Wong ireng/Afrika Amerika luwih saka 3 kaping luwih saka wong kulit putih ngalami gagal ginjel. Hispanik/Latinos 1.3 kaping luwih kerep tinimbang non-Hispanik ngalami gagal ginjel.

Kira-kira 785,000 wong Amerika duwe gagal ginjel sing ora bisa dibatalake lan mbutuhake dialisis utawa transplantasi ginjel supaya bisa urip. Luwih saka 555,000 pasien kasebut nampa dialisis kanggo ngganti fungsi ginjel lan 230,000 urip kanthi transplantasi. Saklawasé 100,000 wong Amerika ing daftar tunggu kanggo transplantasi ginjel saiki. Gumantung ing ngendi pasien urip, wektu ngenteni rata-rata kanggo transplantasi ginjel bisa nganti telung nganti pitung taun.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar