Daur ulang ing Mars: Saka Bahan Kemasan Lawas nganti Kotoran Anyar

ditulis dening editor

HeroX, platform utama lan pasar mbukak kanggo solusi crowdsourced, dina iki ngluncurake kompetisi crowdsourcing, "Tantangan Sampah kanggo Bahan Dasar: Pemrosesan Ulang Sustainable ing Angkasa". Misi manungsa ing mangsa ngarep menyang Mars lan lelungan bali menyang Bumi samesthine bakal njupuk rong nganti telung taun. Sajrone wektu kasebut, akeh sampah bakal diasilake. HeroX ngupaya pendekatan inovatif kanggo nggunakake maneh, daur ulang, lan ngolah maneh sampah sing diasilake ing kapal kanggo ngaktifake kelestarian misi.

Print Friendly, PDF & Email

Amarga logistik kapal pasokan kanggo ndhukung misi Mars angel banget, pesawat ruang angkasa kudu efisien lan mandhiri. Tantangan iki kabeh babagan golek cara kanggo ngowahi sampah dadi bahan dhasar lan barang migunani liyane, kayata propelan utawa bahan baku kanggo nyetak 3D. Tantangan kasebut yaiku golek ide sampeyan babagan cara ngowahi aliran sampah sing beda-beda dadi propelan lan dadi bahan sing migunani sing banjur bisa digawe dadi barang sing dibutuhake lan diuripake kaping pirang-pirang. Nalika siklus sing efisien banget ora mungkin, solusi sing cocog bakal nyebabake sampah utawa ora ana sampah. NASA pungkasane bisa nggabungake kabeh proses sing beda-beda menyang ekosistem sing kuat sing ngidini pesawat ruang angkasa diluncurake saka Bumi kanthi massa sing paling murah.

Tantangan: Tantangan Sampah menyang Bahan Dasar NASA njaluk komunitas sing luwih gedhe kanggo nyedhiyakake pendekatan inventif kanggo manajemen sampah lan konversi ing papat kategori tartamtu:

• Sampah

• Limbah fecal

• Bahan kemasan busa

• pangolahan karbon dioksida

Bebungah: Akeh pemenang ing saben kategori bakal dianugerahi hadiah $1,000. Kajaba iku, hakim bakal ngakoni papat gagasan minangka "paling apik ing kelas", saben kanthi hadiah $1,000. Dompet hadiah total $ 24,000 bakal dianugerahi.

Kelayakan kanggo Saingan lan Menang Bebungah: Hadiah kasebut mbukak kanggo sapa wae sing umur 18 utawa luwih lawas sing melu minangka individu utawa minangka tim. Saingan lan tim individu bisa uga asale saka negara apa wae, anggere sanksi federal Amerika Serikat ora nglarang partisipasi (sawetara watesan ditrapake).

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar