Rusia nglarang penjualan, pertambangan lan sirkulasi cryptocurrencies

Rusia nglarang penjualan, pertambangan lan sirkulasi cryptocurrencies
Rusia nglarang penjualan, pertambangan lan sirkulasi cryptocurrencies
ditulis dening Harry Johnson

Sembilan negara, kalebu China, wis nglarang cryptocurrency kanthi lengkap, lan 42 liyane wis ngetrapake larangan, saengga angel digunakake.

Print Friendly, PDF & Email

The Bank Sentral Federasi Rusia (Bank Rusia) ngetokake statement dina iki, ngusulake larangan lengkap babagan penjualan, pertambangan lan sirkulasi cryptocurrencies ing Rusia.

Ing pratelan, ing Bank Rusia ujar manawa "status rubel Rusia, sing dudu mata uang cadangan, ora ngidini Rusia njupuk pendekatan sing alus utawa nglirwakake risiko sing saya tambah."

Miturut Bank Rusia pejabat, pamindhahan radikal bakal nglindhungi ekonomi Rusia saka risiko gadhah mata uang digital

Miturut pejabat, "langkah-langkah tambahan disaranake." Regulator ngusulake tranche watesan sing dikandhakake bakal "nyilikake ancaman sing ana gandhengane karo panyebaran cryptocurrencies, "kalebu nglarang transaksi saka pasar Rusia, nglarang denominasi digital ditanggepi, lan nyegah institusi finansial saka nandur modal ing.

Kajaba iku, pertambangan cryptocurrencies bakal dicekal miturut owah-owahan aturan sing diusulake, uga kemampuan investor kanggo awis. Wong sing nglanggar undang-undang bisa dituntut.

Ing wulan November 2021, ing Bank Rusia kacarita sing watara $5 milyar worth saka Crypto didagangake ing Rusia saben taun, nggawe negara kasebut minangka salah sawijining pemain paling gedhe ing pasar berkembang ing saindenging jagad.

Pejabat ujar manawa Rusia nomer loro mung ing Turki babagan pangguna sing ngunjungi Binance cryptocurrency exchange online.

Kajaba iku, negara kasebut peringkat katelu, ing mburi AS lan Kazakhstan, ing pertambangan bitcoin ing saindenging jagad.

Miturut laporan anyar, ing Bank Rusia uga wis dikontak dening Layanan Keamanan Federal Rusia (FSB) amarga ana keprihatinan cryptocurrency digunakake kanggo mbiayai outlet media lan organisasi politik sing ditunjuk 'agen asing' liwat pranala menyang awis saka jaban rangkah.

Miturut rong sumber anonim, agensi keamanan nyaranake mateni lengkap operasi crypto ing Rusia, sesuai karo rekomendasi sing diterbitake bank kasebut.

Saliyane efek crypto ing pasar finansial, bank kasebut uga nyatakake keprihatinan babagan pengaruh mata uang kasebut ing lingkungan ing keputusane, nyatakake yen panyebaran kasebut bisa nyebabake upaya kanggo nggunakake sistem energi lestari. Ing 2021, analisis nuduhake yen bitcoin nggunakake listrik luwih akeh saben taun tinimbang negara Finland minangka bagéan saka proses pertambangan.

China dadi berita utama taun kepungkur nalika nglarang cryptocurrency ing serangkaian tindakan keras, pisanan nglarang institusi finansial melu transaksi crypto, banjur nglarang pertambangan domestik, lan pungkasane nglarang teknologi kasebut langsung ing September. Pamrentah ujar manawa kuwatir babagan efek lingkungan mata uang kasebut, lan digunakake kanggo penipuan lan pencucian dhuwit, amarga bisa didol kanthi anonim lan ing njaba sistem finansial negara. Negara kasebut sadurunge dadi lokasi paling populer kanggo pertambangan bitcoin, nanging diganti dening AS sawise larangan kasebut.

Sembilan negara, kalebu China, wis nglarang cryptocurrency kanthi lengkap, lan 42 liyane wis ngetrapake larangan, saengga angel digunakake. Jumlah negara lan yurisdiksi sing nglarang crypto, kanthi lengkap utawa implisit, wis tikel kaping pindho wiwit 2018.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar