Anyar dirilis dening CDC: Ancaman kesehatan Amerika

Anyar dirilis dening CDC: Ancaman kesehatan Amerika
Anyar dirilis dening CDC: Ancaman kesehatan Amerika
ditulis dening Harry Johnson

Miturut wilayah, Kidul duwe prevalensi paling dhuwur kanggo ora aktif fisik (27.5%), banjur Midwest (25.2%), Timur Laut (24.7%), lan Kulon (21.0%).

Print Friendly, PDF & Email

Luwih saka 1 saka 5 wong diwasa ora aktif ing kabeh kajaba patang negara bagian AS, miturut peta negara anyar babagan prevalensi ora aktif fisik diwasa sing dirilis dening Pusat Pangendhalian lan Panyegahan Penyakit (CDC)

Kanggo peta kasebut, ora aktif fisik kanggo wong diwasa ditetepake minangka ora melu aktivitas fisik ing njaba kerja sajrone sasi kepungkur - aktivitas kayata mlaku, mlaku-mlaku kanggo olahraga, utawa ngolah kebon.

Prakiraan tingkat negara lan wilayah ora aktif fisik saka 17.7% wong ing Colorado nganti 49.4% ing Puerto Rico. Ing pitung negara lan siji wilayah (Alabama, Arkansas, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Oklahoma, West Virginia, lan Puerto Rico), 30% utawa luwih wong diwasa ora aktif sacara fisik. Miturut wilayah, Kidul duwe prevalensi paling dhuwur kanggo ora aktif fisik (27.5%), banjur Midwest (25.2%), Timur Laut (24.7%), lan Kulon (21.0%).

"Aktivitas fisik sing cukup bisa nyegah 1 saka 10 kematian prematur," ujare Ruth Petersen, MD, Direktur CDCDivisi Nutrisi, Aktivitas Fisik, lan Obesitas. "Akeh banget wong sing ora entuk manfaat kesehatan saka aktivitas fisik kayata turu sing luwih apik, tekanan getih sing suda lan kuatir, nyuda resiko penyakit jantung, sawetara kanker, lan demensia (kalebu penyakit Alzheimer).

Peta anyar kasebut adhedhasar data gabungan 2017-2020 saka Sistem Pengawasan Faktor Risiko Perilaku (BRFSS), survey wawancara telpon adhedhasar negara sing ditindakake dening CDC lan departemen kesehatan negara. Iki pisanan sing CDC wis digawe peta negara ora aktif fisik kanggo non-Hispanik American Indian / Alaska Native lan non-Hispanik diwasa Asian.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar