Papat negara resmi "Ocean Highway" ing Kapuloan Galapagos

Papat negara resmi "Ocean Highway" ing Kapuloan Galapagos
Papat negara resmi "Ocean Highway" ing Kapuloan Galapagos
ditulis dening Harry Johnson

Penandatanganan seremonial dekrit kasebut ditindakake ing Kapuloan Galapagos, kanthi ngarsane Ivan Duque, Presiden Kolombia, lan Menteri Luar Negeri Panama lan Kosta Rika. Mantan Presiden Amerika Serikat, Bill Clinton, nyekseni penandatanganan kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

Ing dina Jumuah kepungkur, Presiden Ekuador Guillermo Lasso nandatangani dekrit kanggo nggawe Cagar Laut Galapagos sing anyar, sing diarani Hermandad utawa "Brotherhood." Cadangan iki nambahake total wilayah laut sing dilindhungi ing Nusantara kanthi 45%, saka 133,000 km.2 (51,351 mil persegi) nganti 193,000 km2 (74,517 mil persegi, loro lan setengah kaping ukuran negara Maryland). 

Upacara penandatanganan SK dianakake ing Kapuloan Galapagos, kanthi anané Ivan Duque, Presiden Kolombia, lan Menteri Luar Negeri Panama lan Costa Rica. Mantan Presiden Amerika Serikat, Bill Clinton, nyekseni penandatanganan kasebut. Macem-macem pejabat liyane saka AS lan Ekuador, uga institusi penting Galapagos, uga ana, kalebu ahli biologi kelautan lan konservasi Dokter Sylvia Earle sing misuwur.

"Ana papan sing wis menehi tandha babagan sejarah manungsa lan saiki kita duwe pakurmatan ing salah sawijining papan kasebut. Pulo-pulo sing nampani kita wis mulang kita akeh babagan awake dhewe. Dadi, tinimbang tumindak minangka panguwasa mutlak ing dharatan lan segara iki, apa kita kudu dadi pelindung?" ujare Presiden Lasso.

Ora kebeneran cadangan anyar iki ngluwihi ing sisih lor-wétan, amarga tujuane kanggo nggawe sambungan "jalan samudra" karo Costa RicaKapuloan Cocos - rute migrasi sing digunakake dening mayuta-yuta penyu, paus, hiu lan pari - saéngga gabung karo rong Situs Warisan Donya UNESCO.

Sawise deklarasi ing COP26 ing Glasgow pungkasan taun kepungkur, Ekuador, Kolombia, Panama lan Costa Rica kabeh duwe komitmen kanggo kerja sama kanggo nggawe Koridor Laut Pasifik Tropis Timur sing gedhe banget ing antarane negarane.

Keputusan sing ditandatangani ing dina Jumuah mesthi nglindhungi pengalaman satwa liar sing nguatake urip sing diapresiasi pengunjung ing Kapuloan Galapagos. Padha bakal seneng lan ngurmati ketemu alam segara padha - apa liwat eksplorasi gisik karo dinghies, kayaks, stand-up-paddle Boards utawa prau kaca-ngisor, snorkeling utawa SCUBA diving - kanggo puluh teka.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar