Austria nggawe vaksinasi COVID-19 wajib kanggo kabeh warga

Austria nggawe vaksinasi COVID-19 wajib kanggo kabeh warga
Austria nggawe vaksinasi COVID-19 wajib kanggo kabeh warga
ditulis dening Harry Johnson

Ditetapake wiwit tanggal 1 Februari, tagihan kasebut mbutuhake saben wong diwasa Austria - kajaba wanita ngandhut utawa sing dibebasake amarga alasan medis - supaya divaksinasi marang Covid-19. Denda kanggo wong sing nolak bakal dileksanakake wiwit pertengahan Maret, lan warga sing ora manut pungkasane bakal kena denda maksimal 3,600 euro ($4,000).

Print Friendly, PDF & Email

137 Anggota Parlemen Austria dina iki milih kanggo nggawe vaksinasi marang COVID-19 wajib kanggo kabeh warga negara kasebut. Mung 33 MP sing nentang RUU kasebut.

Kanthi mayoritas anggota parlemen negara sing ndhukung undang-undang anyar, RUU kasebut saiki tumuju ing omah ndhuwur Parlemen Austria kanggo dibahas lan disetujoni.

wiwit Austria's governing katelu - koalisi saka tengah-tengen Partai Rakyat lan sayuran ijo - nyekel mayoritas ing kamar iki, wacana saka Bill vaksinasi prentah wis sakbenere dijamin.

Partai Merdika sayap kanan minangka siji-sijine partai sing nentang mandat ing parlemen.

Ditetapake wiwit tanggal 1 Februari, tagihan kasebut mbutuhake saben wong diwasa Austria - kajaba wanita ngandhut utawa sing dibebasake amarga alasan medis - supaya divaksinasi nglawan COVID-19. Denda kanggo wong sing nolak bakal dileksanakake wiwit pertengahan Maret, lan warga sing ora manut pungkasane bakal kena denda maksimal 3,600 euro ($4,000).

Undhang-undhang kasebut bakal nguatake panguwasa Austria kanggo nyimpen database status vaksinasi saben warga lan tanggal kadaluwarsa status kasebut, sing bisa digoleki dening pejabat. Undhang-undhang kasebut bakal tetep nganti 2024.

Vaksinasi wajib pisanan diusulake dening Austria's pamaréntah bali ing November, lan woro-woro micu protes massa. Ing wektu kasebut, Austria duwe salah sawijining tarif vaksinasi sing paling murah ing Eropa, sing saiki wis munggah ing ndhuwur rata-rata EU. Saiki, mung luwih saka 70% wong Austria sing divaksinasi kanthi lengkap, miturut angka saka Organisasi Kesehatan Dunia (WHO).

Austria wis ngetrapake sawetara langkah sing ketat wiwit Nopember 2021 kanggo nyegah panyebaran virus COVID-19, nanging ora ana sing bisa digunakake.

Sanajan ngenalake kunci kanggo sing ora divaksinasi lan mandat topeng nasional - sing ditindakake dening polisi lan denda sing abot - Austria nyathet luwih akeh kasus COVID-19 ing dina Kamis tinimbang kapan wae sajrone pandemi nganti saiki.

Pati, Nanging, wis tiba dramatically wiwit Desember.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar