Pandemi Saiki Wis Rampung! Apa FITUR Nimbulake Pemikiran Ulang Pariwisata Donya?

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Apa FITUR nyekseni utawa malah nyebabake mungkasi pandemik COVID-19?

FITUR, pameran dagang lelungan lan pariwisata Spanyol paling gedhe ing donya lagi ditindakake ing ibukutha Spanyol, Madrid.

Print Friendly, PDF & Email

Spanyol, Portugal, Inggris, Walanda, lan liya-liyane negara sing ngadeg kanggo nolak larangan COVID, mbukak maneh negara menyang kasunyatan anyar lan pariwisata.

Kanthi industri pariwisata sing cilaka, karo Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) gadhah markas ing Spanyol, lan karo FITUR Terusake ing Madrid, ora mung kebetulan yen Spanyol saiki ngrancang nambani pandemik Omicron COVID-19 kaya selesma liyane.

Nalika pandemi koronavirus pisanan diumumake, wong Spanyol didhawuhi nginep ing omah luwih saka 3 wulan. Wis pirang-pirang minggu, dheweke ora diidini olahraga ing njaba. Bocah-bocah dilarang ing papan dolanan, lan ekonomi meh mandheg.

Nanging pejabat nyatakake langkah-langkah draconian kanthi nyegah ambruk sistem kesehatan. Gesang padha disimpen.

Spanyol duwe tingkat vaksinasi paling dhuwur ing Eropa, lan panguwasa ora ujar maneh. Spanyol lagi siyap kanggo nambani COVID ora kaya darurat nanging penyakit sing isih ana.

Bisa uga mung sawetara wektu yen Eropa liyane bakal nggunakake pendekatan anyar iki kanggo ngatasi COVID. Portugal lan Inggris wis nimbang.

Uni Eropa kudu nimbang pendekatan sing padha, yaiku pesen Perdana Menteri Spanyol Pedro Sanchez.

COVID-19 bisa ditangani kanthi cara sing padha karo flu utawa campak. Iki tegese vaksinasi bakal mbantu nyegah akibat sing serius, lan wong sing duwe risiko dhuwur mung kudu ngerti lan ngatasi.

Organisasi Kesehatan Dunia ujar manawa isih awal banget kanggo nimbang owah-owahan langsung. Organisasi kasebut ora duwe kritéria sing jelas kanggo nyatakake COVID-19 minangka penyakit endemik, nanging para ahli sadurunge ujar manawa bakal kedadeyan nalika virus kasebut luwih bisa diramal lan ora ana wabah sing terus-terusan.

Dr. Anthony Fauci, wong sing tanggung jawab kanggo COVID ing Amerika Serikat, ngomong ing panel Forum Ekonomi Dunia, Senin. Fauci ujar manawa COVID-19 ora bisa dianggep endemik nganti mudhun menyang "tingkat sing ora ngganggu masyarakat."

Jaringan Pariwisata Dunia (WTM) diluncurake dening rebuilding.travel

Presiden Jaringan Pariwisata Dunia Dr. Peter Tarlow, sing ahli internasional sing misuwur babagan keamanan pariwisata, uga ujar ing pratelan wingi lan pisanan diterbitake ing eTurboNews: "Saiki wektune kanggo mbangun maneh perjalanan lan pariwisata.

"Jaringan Pariwisata Dunia lan dewane pengin menehi informasi marang jagad yen WTN minangka tujuan lan industri pariwisata lan pariwisata ing saindenging jagad kanggo mbantu nggawe lelungan bisa diakses maneh kanggo kabeh."

Pusat Pencegahan lan Kontrol Penyakit Eropa menehi saran marang negara-negara supaya transisi menyang penanganan COVID-19 sing luwih rutin sawise fase akut pandemi wis rampung. Badan kasebut ujar ing pratelan manawa luwih akeh negara Uni Eropa saliyane Spanyol bakal pengin nggunakake "pendekatan pengawasan sing luwih dawa lan lestari."

Ora jelas kepiye strategi endemik bakal bebarengan karo pendekatan "nol-COVID" sing diadopsi dening China lan negara-negara Asia liyane lan kepiye pengaruhe ing perjalanan internasional.

Diakoni lan tiwas ing rumah sakit ing jagad sing divaksinasi sacara proporsional luwih murah tinimbang lonjakan sadurunge.

Ing Inggris, nganggo topeng ing papan umum lan paspor COVID-19 bakal diilangi tanggal 26 Januari, Perdana Menteri Boris Johnson gegandhengan.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Matur nuwun Juergen kanggo kerja keras sing tahan suwe supaya kita dianyari karo kabar paling anyar ing Dunia Pariwisata.