Pejabat Belarusia didakwa karo pembajakan pesawat ing Pengadilan Federal AS

Pejabat Belarusia didakwa karo pembajakan pesawat ing Pengadilan Federal AS
Pejabat Belarusia didakwa karo pembajakan pesawat ing Pengadilan Federal AS
ditulis dening Harry Johnson

Pejabat Belarusia senior bersekongkol nggunakake ancaman bom palsu kanggo ngalihake penerbangan penumpang sing nggawa warga Amerika kanthi ora sah kanggo nangkep pembangkang Belarusia.

Print Friendly, PDF & Email

Departemen Kehakiman AS nuduh papat pejabat pemerintah Belarusia kanthi konspirasi kanggo nindakake pembajakan udara kanggo meksa a Ryanair pesawat penumpang nggawa oposisi Romawi Protasevich menyang Minsk.

Dakwaan kasebut diajukake ana ing Pengadilan Distrik AS - Distrik Selatan New York.

Tuduhan pembajakan udara ditindakake marang kepala Belaeronavigatsia Leonid Churo, wakile Oleg Kazyuchits, uga loro perwira KGB (Belarusia Gestapo) sing jenenge ora dicethakaké.

Dakwaan kasebut nyatakake yen laporan babagan "bom" ing papan kasebut Ryanair pesawat, kang dipeksa kanggo nggawe landing darurat ing Minsk, iki sengaja palsu.

Pejabat Pemerintah Belarusia Dituduh Pembajakan Pesawat Kanggo Ngalihake Ryanair Flight 4978 Kanggo Dicekel Wartawan Pembangkang Ing Mei 2021

Pejabat Belarusia Senior Berkonspirasi Nggunakake Ancaman Bom Palsu kanggo Ngalihake Penerbangan Penumpang sing Nggawa Warga Amerika kanthi Ora Sah Kanggo Nangkep Pembangkang Belarusia

Damian Williams, Jaksa Agung Amerika Serikat kanggo Distrik Kidul New York, Asisten Jaksa Agung Keamanan Nasional Matthew G. Olsen, Asisten Jaksa Agung Kenneth A. Polite Jr. saka Divisi Pidana Departemen Kehakiman, Asisten Direktur Michael J Driscoll saka Biro Investigasi Federal ("FBI") Kantor New York, lan Komisaris Keechant Sewell saka Departemen Kepolisian Kota New York ("NYPD"), ngumumake pengajuan dakwaan siji-count sing ngisi LEONID MIKALAEVICH CHURO, Direktur Jendral Belaeronavigatsia Republican Unitary Air Navigation Services Enterprise ("Belaeronavigatsia"), otoritas navigasi udara negara Belarusia; OLEG KAZYUCHITS, Wakil Direktur Jenderal Belaeronavigatsia; lan loro perwira layanan keamanan negara Belarus, ANDREY ANATOLIEVICH LNU lan FNU LNU, kanthi konspirasi kanggo nindakake pembajakan pesawat kanggo ngrancang pangalihan saka Ryanair Flight 4978 ("Penerbangan") - sing nggawa papat warga negara AS lan luwih saka 100 penumpang liyane ing pesawat kasebut - nalika mabur liwat Belarus tanggal 23 Mei 2021, kanggo nyekel wartawan Belarusia sing ora setuju sing ana ing pesawat kasebut. . Kasus iki ditugasake kanggo Hakim Distrik AS Paul A. Engelmayer. Para terdakwa adhedhasar ing Belarus lan tetep bebas. 

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar