Wisatawan Domestik Saiki Nggawe Pemulihan Pariwisata ing Zimbabwe

Gambar duweni Leon Basson saka Pixabay

Pemulihan industri perhotelan ing Zimbabwe bakal akeh banget ing pasar domestik ing jangka cendhak nganti medium amarga pasar global isih bisa mlaku sawise pandemi COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email

Pariwisata lan perhotelan minangka woh-wohan sing paling murah ing ekonomi, bakal tuwuh dadi sektor US $ 5 milyar ing taun 2025 amarga negara kasebut dianugerahi atraksi sing wiyar lan apik kayata Air Terjun Victoria sing megah, salah sawijining Seven Wonders of the World.

Nanging, wabah pandemik COVID-19 duwe pengaruh negatif marang kemajuan target kasebut, lapor The Herald Zimbabwe saben dina. Akeh perusahaan perhotelan sing kena pengaruh banget, sing dibayangke ing kinerja penghasilan sing dilaporake suda. Sawetara fasilitas ditutup sementara amarga panjaluk sing durung nate kedadeyan nalika pandhemen nyerang negara kasebut ing taun 2020 kanthi watesan lelungan ing saindenging jagad.

Saiki, para pengamat pasar ujar manawa pasar domestik ing Zimbabwe kudu nylametake sektor pariwisata lan mimpin pemulihan ing jangka pendek nganti medium.

"Sektor kasebut diramalake bakal tetep bisu sajrone wektu sing cendhak amarga panjaluk saka pasar sumber utama ngasilake bali. Pemulihan bakal gumantung ing kenaikan pariwisata domestik sajrone wektu iki, "ujare pialang saham IH Securities.

Nalika kinerja sakabèhé kanggo separo pisanan 2021 (1H21) tetep nandhang sungkowo amarga kunci nasional sing dianyari, ora kabeh siksa lan surem kanthi tingkat pendhudhukan agregat kanggo para pengusaha hotel sing kadhaptar mundhak dadi 24 persen kanggo periode 6 wulan nganti Juni 2021 versus 19 persen. pendhudhukan industri ing 2020.

Tarif saben dina rata-rata isih ana ing 2019 ing AS $ 91, amarga kemerosotan ing bisnis manca, sing biasane mbayar tarif premium. Sajrone periode kasebut, lelungan antar kutha lan kumpul sosial dilarang. Lelungan antar kutha minangka pembalap utama kanggo bisnis konferensi sing dadi kontributor utama kanggo ngasilake pendapatan. Tarif saben dina rata-rata mundhak 24 persen kanggo nutup periode ing US $ 8,395, nalika revenue saben kamar sing kasedhiya mundhak 31 persen dadi US $ 2,014. Pendhudhukan kamar kanggo setengah taun nganti 30 September 2021, ana 12.89 persen.

Wutah bakal didhukung dening nyuda larangan sing disebabake dening COVID-19, dene program vaksinasi global uga bakal terus mbukak maneh lelungan donya uga pariwisata domestik. Program vaksinasi lan sebagean bali menyang normal ing pasar sumber utama kayata Inggris lan Amerika Serikat bakal nggawa esuke anyar ing perang nglawan virus lan banjur nambah industri lelungan lan perhotelan.

Pakar ing sektor kasebut uga ndeleng pemulihan gumantung ing kemampuan kanggo adaptasi karo normal anyar ing ngendi digitalisasi saya cepet berkembang, ndhukung kerja jarak jauh. Iki ujar manawa teknologi minangka salah sawijining tren utama sing mengaruhi sektor perhotelan ing taun 2022 lan supaya terus maju, pangembangan teknologi bakal terus ndhukung manajer perhotelan supaya properti kasebut luwih efisien.

#tanzania

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Ninggalake Komentar