Cara Nyegah Bebaya Kandidat Berlusconi ing Italia

Gambar duweni Mathieu Cugnot, Pencipta, © Uni Eropa 2019

Partai politik tengah-tengen kabeh resmi ngeyel kanggo nyalonake Silvio Berlusconi menyang Quirinale. Iki minangka prakara sing serius, sing kudu dianggep kaya ngono, ngluwihi taktik utawa pertempuran.

Print Friendly, PDF & Email

Silvio Berlusconi minangka taipan media Italia lan politisi sing njabat minangka Perdhana Mentri Italia ing papat pamaréntahan saka 1994-1995, 2001-2006, lan 2008-2011. Kanthi cara dheweke nggunakake institusi lan kekuwatane, Berlusconi minangka pimpinan politik sing paling mbebayani demokrasi liberal, sawise Donald Trump, ing Kulon. Lan kanthi sistematis nglanggar prinsip kasebut, nyerat Emanuele Felice, wartawan ing Domani saben dina.

Yen dheweke kapilih saiki, dheweke bakal dipilih amarga dinobatake dening rong pimpinan kaya Salvini lan Meloni sing kanthi terang-terangan ngrujuk marang demokrasi Orban sing ora liberal, Putin lan Trump. Kasil kasebut bakal dadi aib kanggo Republik Italia, amarga alasan etika lan politik lan yudikatif. Iki bakal nandhani kejatuhan institusi sing paling dhuwur lan paling larang regane, saka benteng jaminan dadi alat sing bisa nyebabake involusi illiberal ing negara kita, ujare Felice.

Saiki, kanggo nangkep tandha-tandha sing ana ing saubengé, misale jek kedadeyan sing ora mungkin. Ngarep creaks, ana bedane, tandha yen nomer angel. Nanging senadyan iki, allies terus resmi ndhukung dheweke, apa maneh karo penghinaan tartamtu kanggo moyoki (padha takon Berlusconi kanggo "mbubarake cadangan dianakaké nganti saiki" sawise rapat ing panggonan kang).

Kasunyatan sing akeh banget babagan sifat tengah-tengen sing ana ing Italia. Dheweke nambahake konfirmasi babagan sifat pimpinan kayata Matteo Salvini lan Giorgia Meloni. Saliyane Berlusconi dhewe, sing pisanan sing kudu ngerti kahanan kasebut lan malah meksa negara kasebut kanggo tes sing isin lan mbebayani iki, kanggo kita kabeh, ing ngarep kabeh jagad - lan ing wektu kasebut.

Ing sisih tengen tengah Italia mbuktekake manawa iku pancen ora liberal, petualang, lan ora tanggung jawab.

Ora kaya negara liya ing Eropa Kulon (mbok menawa mung perbandingan sing isih ana yaiku karo Amerika Serikat, ing ngendi Republikan dadi sandera Trump).

Pusat-kiwa kudu ngindhari kesalahan sing fatal. Copot Berlusconi lan pilih jeneng tengah-tengen liyane, sing dudu "divisive". Kasil kasebut isih bakal dadi kamenangan kanggo Berlusconi lan kanggo kabeh sisih tengen tengah, sisih tengen tengah iki. Iku tegese nrima kemungkinan Berlusconi minangka titik wiwitan kanggo negosiasi.

Pd lan Cinque Stelle uga kudu ngindhari kesalahan sing ngelawan lan nesu. Mbok propose calon flag, mangkono endorsing idea saka Italia dipérang dadi loro kang saben partai, sawise kabeh, duwe hak kanggo legitimized lan pindhah menyang tawuran karo resiko kalah.

Sampeyan kudu nanggepi kanthi fokus ing tokoh sing duwe prestise sing dhuwur banget, ora ana hubungane karo salah siji saka loro-lorone lan sing, mulane, bisa mlebu ing antarane para pamilih tengah-tengen sing bingung. Dheweke minangka tokoh sing bisa menang tanpa menehi rembugan karo wong-wong sing mbebayani institusi paling dhuwur nanging tanpa ngorbanake awake dhewe kanggo paseksi.

Cathetan Pengarang: Kecenderungan umum umume politisi lan media ing Pak Berlusconi dianggep negatif.   

Artikel iki minangka opini saka penulis.

#italy

#berlusconi

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Mario Masciullo - eTN Italia

Mario minangka veteran ing industri lelungan.
Pengalamane ngluwihi donya wiwit taun 1960 nalika umure 21 taun wiwit njelajah Jepang, Hong Kong, lan Thailand.
Mario wis ndeleng Pariwisata Donya berkembang nganti saiki lan nyekseni
karusakan saka root / testimoni jaman biyen pirang-pirang negara sing seneng modernitas / kemajuan.
Sajrone 20 taun kepungkur, pengalaman lelungan Mario wis konsentrasi ing Asia Tenggara lan pungkasane kalebu Benua India.

Bagéan saka pengalaman kerja Mario kalebu macem-macem kegiyatan ing Penerbangan Sipil
lapangan rampung sawise ngatur wiwitan kanggo Malaysia Singapore Airlines ing Italia dadi Institutor lan terus suwene 16 taun ing peran Sales / Marketing Manager Italia kanggo Singapore Airlines sawise pamisahan kaloro pamrentah kasebut ing Oktober 1972.

Lisensi Jurnalis resmi Mario yaiku "Order Nasional Jurnalis Roma, Italia ing taun 1977.

Ninggalake Komentar