Perawatan Aplikasi Obat Anyar saka Tumor Solid Lanjut

ditulis dening editor

Nuvation Bio Inc. dina iki ngumumake yen US Food and Drug Administration (FDA) wis mbusak aplikasi obat anyar sing diselidiki (IND) kanggo ngevaluasi NUV-868, bromodomain molekul cilik oral BD2 lan inhibitor ekstra terminal (BET), kanggo perawatan tumor padhet lanjut, kalebu kanker ovarium, kanker pankreas, kanker prostat tahan castration metastatik (mCRPC), lan kanker payudara telung negatif (TNBC).

Print Friendly, PDF & Email

"Pembubaran aplikasi IND kita kanggo NUV-868 minangka tonggak penting kanggo Nuvation Bio amarga menehi tandha IND kaping papat ing 14 wulan pungkasan liwat pipa jero babagan terapi kanker inovatif sing nargetake macem-macem jinis tumor," ujare David Hung, MD, pangadeg. , presiden, lan direktur eksekutif Nuvation Bio. "Kita diwanti-wanti dening selektivitas lan toleransi sing bisa ditingkatake sing dituduhake dening NUV-868 ing studi praklinis, lan kita ngarepake program kasebut dadi pangembangan Fase 1 ing pertengahan 2022."

NUV-868 nyandhet BRD4, yaiku anggota kunci saka kulawarga BET sing ngatur epigenetik protein sing ngontrol pertumbuhan lan diferensiasi tumor. NUV-868 dirancang supaya luwih selektif kanggo BD2 tinimbang BD1 kanggo ngindhari keracunan pembatasan terapeutik saka inhibitor BRD4 liyane kayata keracunan gastrointestinal (GI) lan sumsum balung. Pasinaon praklinis wis nuduhake NUV-868 meh 1,500 kaping luwih selektif kanggo BD2 tinimbang BD1. Inhibitor BD1 / 2 non-selektif ing pembangunan wis digandhengake karo masalah tolerability, duweni potensi amarga inhibisi BD1 kakehan.

Kanthi reresik saka IND iki kanggo NUV-868 ing tumor padhet maju, Nuvation Bio bakal miwiti sinau Phase 1/2 saka NUV-868 minangka monoterapi lan ing kombinasi karo olaparib utawa enzalutamide ing macem-macem jinis tumor. Protokol iki (NUV-868-01) bakal diwiwiti kanthi studi eskalasi dosis monoterapi Tahap 1 ing pasien tumor padhet sing maju. Sinau Tahap 1b banjur bakal diwiwiti njelajah NUV-868 kanthi kombinasi karo olaparib ing kanker ovarium, kanker pankreas, mCRPC, lan pasien TNBC sing wis diobati sadurunge lan digabungake karo enzalutamide kanggo pasien mCRPC, diikuti sinau Tahap 2b kanggo luwih njelajah safety lan khasiat. yen dosis kombinasi Fase 2 sing disaranake ditemtokake. Sinau monoterapi Tahap 2 uga bakal diwiwiti ing pasien mCRPC uga kanggo njelajah safety lan khasiat.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar