Laporan Anyar babagan Gejala wengi lan fungsi awan ing wong diwasa kanthi insomnia

ditulis dening editor

Idorsia Pharmaceuticals, US Inc. dina iki ngumumake publikasi "Keamanan lan khasiat daridorexant ing pasien sing nandhang gangguan insomnia: asil saka rong uji coba multisenter, acak, buta ganda, kontrol plasebo, fase 3" ing The Lancet Neurology.

Print Friendly, PDF & Email

Daridorexant 25 mg lan 50 mg nambah asil turu, lan daridorexant 50 mg uga ningkatake fungsi awan, ing wong sing nandhang gangguan insomnia, kanthi profil safety sing apik. Kedadean sakabèhé saka acara salabetipun bisa dibandhingake ing antarane klompok perawatan ing wong diwasa lan wong tuwa (umur 65 lan luwih) kanthi insomnia. Kaya sing dilaporake, daridorexant 50 mg nuduhake paningkatan sing signifikan sacara statistik ing titik pungkasan wiwitan lan pangopènan turu, uga titik pungkasan sekunder saka total wektu turu lan ngantuk awan.

Sing penting, uji coba kasebut minangka sing pertama nyelidiki efek perawatan insomnia ing fungsi awan, nggunakake alat asil sing dilapurake pasien sing divalidasi, sing kalebu telung domain sing beda (waspada / kognisi, swasana ati, lan ngantuk). Daridorexant 50 mg, sing dievaluasi ing salah siji saka rong uji coba, nuduhake perbaikan dibandhingake karo garis dasar ing kabeh domain fungsi awan kanthi tingkat konsistensi sing dhuwur.

Emmanuel Mignot, MD, Profesor Psikiatri lan Ilmu Perilaku ing Universitas Stanford lan panulis utama, komentar:

"Wong sing ngalami insomnia asring sambat babagan fungsi awan. Iki minangka masalah utama sing asring diabaikan kanggo ngobati insomnia lan nyatane akeh obat sing bisa ningkatake turu bisa ngrusak fungsi awan nalika duwe efek sisa. Ing program iki, ora mung kita weruh khasiat daridorexant ing induksi turu, pangopènan lan jumlah lan kualitas turu sing dilapurake pasien, nanging sing penting, ing dosis 50 mg, ing wayah awan, utamane ing domain ngantuk sing diukur karo sing anyar. skala, IDSIQ. Peserta ing grup daridorexant 50 mg nglaporake perbaikan ing pirang-pirang aspek fungsi awan, kaya sing ditaksir dening instrumen sing mentas dikembangake lan divalidasi sing ngevaluasi swasana ati, waspada / kognisi, lan ngantuk. Iku nyenengake kanggo ndeleng yen insomnia pungkasane ora mung dianggep minangka masalah ing wayah wengi, nanging minangka penyebab kasangsaran awan.

Efikasi lan Asil Safety

Daridorexant 50 mg kanthi signifikan ningkatake wiwitan turu, pangopènan turu lan total wektu turu sing dilaporake ing sasi siji lan telu dibandhingake karo plasebo. Efek paling gedhe diamati kanthi dosis paling dhuwur (50 mg), banjur 25 mg, dene dosis 10 mg ora duwe efek sing signifikan. Ing kabeh klompok perawatan, proporsi tahap turu dilestarekake, beda karo temuan sing dilapurake karo agonis reseptor benzodiazepine.

Fokus utama uji coba yaiku kanggo ngevaluasi pengaruh daridorexant ing fungsi awan ing pasien insomnia, kaya sing ditaksir dening Insomnia Daytime Symptoms and Impacts Questionnaire (IDSIQ). IDSIQ minangka instrumen asil sing dilapurake pasien sing wis divalidasi sing dikembangake khusus miturut pedoman FDA, kalebu input pasien, kanggo ngukur fungsi awan ing pasien insomnia. Skor domain ngantuk saka IDSIQ dievaluasi minangka titik pungkasan sekunder ing studi pivotal lan mbandhingake karo plasebo kalebu kontrol multiplicity. Daridorexant 50 mg nuduhake asil dandan sing signifikan sacara statistik ing ngantuk awan ing sasi siji lan sasi 3. Skor domain ngantuk ora sacara signifikan ningkat ing 25 mg ing salah siji sinau ing salah siji titik wektu. Daridorexant 50 mg uga nambah skor domain IDSIQ tambahan (domain tandha / kognisi, domain swasana ati) lan skor total (nilai-p <0.0005 versus plasebo ora disetel kanggo multiplicity). Dandan ing fungsi awan dening daridorexant 50 mg saya tambah akeh sajrone telung wulan sinau.

Insiden sakabèhé saka acara salabetipun bisa dibandhingake ing antarane klompok perawatan. Efek samping sing kedadeyan ing luwih saka 5% peserta yaiku nasopharyngitis lan sirah. Ora ana kenaikan dosis sing gumantung ing efek samping ing kisaran dosis, kalebu ngantuk lan tiba. Salajengipun, ora ana katergantungan, insomnia rebound utawa efek mundur sing diamati nalika mandheg perawatan. Ing antarane klompok perawatan, efek samping sing nyebabake penghentian perawatan sacara numerik luwih kerep tinimbang plasebo tinimbang daridorexant.

Martine Clozel, MD, lan Kepala Pejabat Ilmiah Idorsia, komentar:

"Data kasebut diterbitake ing The Lancet Neurology nyorot ambane bukti sing diasilake ing program pangembangan daridorexant lan sifat obat sing dakanggep nerangake asil kasebut. Obat kasebut dirancang kanggo duwe khasiat kanggo wiwitan turu lan pangopènan ing dosis sing efektif kanthi optimal nalika ngindhari rasa ngantuk esuk. Profil iki, bebarengan karo blokade sing padha saka loro reseptor orexin - sing bisa nyebabake inhibisi karakteristik hiperaktivitas simpatik kronis saka insomnia - bisa nerangake paningkatan sing kita deleng ing wayah awan kanthi 50 mg daridorexant.

Daridorexant ing insomnia

Kelainan insomnia ditondoi dening kesulitan miwiti utawa njaga turu lan digandhengake karo kahanan kang ora ngepenakke utawa gangguan ing fungsi awan. Akeh keluhan ing wayah awan, saka lemes lan suda energi nganti owah-owahan swasana ati lan kesulitan kognitif, dilapurake dening wong sing ngalami insomnia.

Insomnia digandhengake karo sistem tangi sing overaktif.

Daridorexant, antagonis reseptor orexin dual novel, dirancang lan dikembangake dening Idorsia kanggo perawatan insomnia. Daridorexant target karakteristik wakefulness sing berlebihan saka insomnia kanthi ngalangi aktivitas orexin. Daridorexant khusus nargetake sistem orexin kanthi ikatan kompetitif karo loro reseptor, saengga bisa ngalangi aktivitas orexin.

Daridorexant minangka FDA sing disetujoni ing AS kanthi jeneng dagang QUVIVIQ™ lan bakal kasedhiya sawise dijadwalake dening US Drug Enforcement Administration ing Mei 2022.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar