Taman nasional Tanzania dijenengi tujuan paling apik kanggo para penggemar ruangan

Taman nasional Tanzania dijenengi tujuan paling apik kanggo para penggemar ruangan
Taman nasional Tanzania dijenengi tujuan paling apik kanggo para penggemar ruangan

Telu taman nasional paling dhuwur kabeh ana ing sirkuit pariwisata paling sugih ing Afrika wis ditampilake ing antarane 25 taman nasional paling apik ing saindenging jagad, amarga tampilan lelungan liwat platform Trip Advisor.

Print Friendly, PDF & Email

Tanzania iku Serengeti, Kilimanjaro lan Tarangire taman nasional wis milih situs paling apik kanggo pecandu ruangan, mundhakaken profil negara kang minangka panggonan wisata premier.

Telu taman nasional paling dhuwur kabeh ana ing sirkuit pariwisata paling sugih ing Afrika wis ditampilake ing antarane 25 taman nasional paling apik ing saindenging jagad, amarga tampilan lelungan liwat platform Trip Advisor.

"Serengeti dadi tujuan utama para penggemar ruangan ing Afrika lan nomer telu ing Donya kanggo 2022, "tulis Trip Advisor.

Para wisatawan uga milih taman nasional Tarangire lan Kilimanjaro minangka tujuan paling apik ing donya. 

Penghargaan Travellers' Choice dianugerahi saben taun liwat program Trip Advisor.

Komisaris Konservasi sing mentas diangkat saka otoritas konservasi negara - Tanzania Taman Nasional (TANAPA), Pak William Mwakilema, nampa kabar kasebut kanthi matur nuwun, ujar manawa iki minangka pilihan kapercayan kanggo tujuan Tanzania saka konsumen global.

"Kita wis kerja ekstra kanggo ngreksa taman nasional iki, kita seneng banget yen jagad iki pungkasane ngakoni upaya sing ati-ati," ujare Mwakilema.

Uga kaget karo kabar kasebut yaiku Asisten Komisioner Konservasi TANAPA In-Charge of Business Portfolio, Ms Beatrice Kessy, sing ujar manawa konsumen global ora adil nalika ngerteni kaendahan alam Tanzania.

Pengunjung njaba kanggo Serengeti kudu disiapake kanggo kaget dening jembaré taman nasional ngendi massa tanah mlaku ing salawas-lawase. Nalika ing taman, dheweke bisa nyekseni migrasi taunan Serengeti sing misuwur, migrasi darat paling gedhe lan paling dawa ing bumi.

Dataran jembar Serengeti kalebu 1.5 yuta hektar sabana, pelabuhan paling gedhe sing isih ana migrasi ora owah saka rong yuta wildebeest plus atusan ewu gazelle lan zebra sing melu trek bunder taunan 1,000 kilometer sing ngliwati rong negara sing cedhak. Tanzania lan Kenya, minangka predator sing ngetutake dheweke.

Dumunung ing ndhuwur 8,850 kaki, Taman Nasional Kilimanjaro, uga nglindhungi puncak paling dhuwur ing Afrika lan gunung sing paling dhuwur ing donya, nganti meh 20,000 kaki. 

Nalika munggah, pucuk gunung dadi alas sing subur, dadi omah kanggo gajah, macan tutul lan kebo. 

Ing sisih ndhuwur ana moorlands ditutupi heather raksasa, banjur tanah ara-ara samun alpine. Sing luwih dhuwur isih ana es lan salju sing ndadekake Kilimanjaro misuwur. Pendakian menyang puncak, yaiku Puncak Uhuru, butuh enem nganti pitung dina.

Ms Kessy ujar manawa puncak Gunung Kilimanjaro, tujuan wisata utama sing ana ing udakara udakara 5,895 meter saka permukaan laut, kira-kira narik 50,000 pendaki saka saindenging jagad saben taun. 

Dijenengi kanggo kali sing ngliwati lanskap sing nggumunake, Taman Nasional Tarangire nawakake pengunjung pengalaman unik ing Tanzania. 

Taman iki minangka papan kanggo populasi gajah paling gedhe ing negara kasebut. Sampeyan bisa ndeleng komplotan nganti 300 sing ngeduk dasar kali Tarangire nalika musim kemarau. Uga nduweni satwa pribumi liyane saka impala nganti badhak lan kebo hartebeest. 

Sanadyan safaris minangka atraksi populer ing wilayah kasebut, ngalami vegetasi asli kayata baobab utawa wit-witan urip sing misuwur lan jaringan rawa-rawa sing kompleks ing taman kasebut nyenengake para pecinta alam.

Kanthi meh 1.5 yuta turis sing ngunjungi negara kasebut saben taun, pariwisata satwa Tanzania terus berkembang, entuk dhuwit nasional $ 2.5 milyar, padha karo udakara 17.6 persen PDB, nguatake posisi industri minangka penghasil mata uang asing sing unggul.

Kajaba iku, pariwisata langsung nyedhiyakake 600,000 kerja kanggo wong Tanzania, apamaneh luwih saka siji yuta liyane uga entuk penghasilan saka rantai nilai industri.

Sanajan industri kasebut kena banget sawise wabah pandemik COVID-19 ing Maret 2020, rencana pemulihan nasional lan regional wis wiwit mbayar dividen.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Adam Ihucha - eTN Tanzania

Ninggalake Komentar