Irlandia bakal ngilangi sebagian besar larangan COVID-19 sesuk

Irlandia bakal ngilangi sebagian besar larangan COVID-19 sesuk
Perdhana Mentri Irlandia Micheal Martin
ditulis dening Harry Johnson

Industri wisata Irlandia, sing paling angel diserang dening salah sawijining rezim kunci paling angel ing Eropa, nampa keputusan kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

Perdana Menteri Irlandia Micheal Martin ngumumake manawa pamrentah negara kasebut bakal mbatalake meh kabeh larangan COVID-19 ing dina Setu, 22 Januari.

"Kita wis ngatasi badai Omicron," ujare Martin ing pidato televisi nasional saiki, ing ngendi dheweke ujar manawa vaksin booster wis "ngubah" kahanan ing negara kasebut.

"Aku wis ngadeg ing kene lan ngomong karo sampeyan ing sawetara dina sing peteng banget. Nanging dina iki dina sing apik," ujare.

Ireland duwe tingkat infeksi COVID-19 paling dhuwur nomer loro ing Eropa mung minggu kepungkur, nanging uga salah sawijining tingkat vaksinasi booster paling dhuwur ing bawana, sing mbantu njaga jumlah wong sing lara parah ing ngisor puncak sadurunge.

Ireland wis dadi salah sawijining negara Uni Eropa sing paling ati-ati babagan risiko COVID-19, ngetrapake sawetara larangan sing paling suwe kanggo lelungan lan perhotelan.

Nanging sawise teka liwat badai saka Omicron Varian sing nyebabake lonjakan infeksi lan nuruti saran saka pejabat kesehatan masarakat, pamrentah mutusake manawa bar lan restoran ora kudu ditutup maneh ing jam 8 bengi, watesan sing ditindakake pungkasan taun kepungkur nalika Omicron gelombang disabetake, utawa takon pelanggan kanggo bukti vaksinasi.

Nightclubs mbukak lawang kanggo pisanan ing 19 sasi ing Oktober mung ditutup maneh enem minggu mengko.

Kapasitas ing papan njero ruangan lan ruangan uga bakal bali menyang kapasitas lengkap, mbukak dalan kanggo wong akeh kanggo juara rugby Six Nations wulan ngarep.

Sawetara langkah, kayata kudu nganggo topeng ing transportasi umum lan ing toko, bakal tetep ditindakake nganti akhir Februari, ujare Martin.

Industri wisata Irlandia, sing paling angel diserang dening salah sawijining rezim kunci paling angel ing Eropa, nampa keputusan kasebut.

Nalika ekonomi pulih kanthi cepet taun kepungkur, udakara sapratelon saka majikan milih nundha pembayaran pajak lan upah siji saka 12 buruh isih didhukung dening skema subsidi negara sing bakal rampung ing wulan April.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar